Caraş-Severinul, la Porţile Poeziei


În perioada 29 mai-1 iunie, la Reşiţa, Bocşa, Oraviţa şi Caransebeş se desfăşoară cea de a patra ediţie a Festivalului Internaţional intitulat ,,Porţile poeziei”. Din păcate pentru organizatori şi pentru mişcarea literară, chiar daca la manifestare au fost invitaţi oaspeţi de pe trei continente – Europa, Asia şi America –, o parte dintre aceştia nu vor putea veni din cauza conflictelor sau a inundaţiilor cu care se confruntă ţările lor, ori pur şi simplu pentru că nu au primit viză.

Scriitori din 15 state ale lumii vor veni în judeţul nostru, ei aparţinând unor medii dintre cele mai diferite: academicieni, preşedinţi de Uniuni ale scriitorilor, profesori universitari, directori de festivaluri de poezie, ziarişti, directori de edituri, sau poeţi marcanţi ai spaţiului lor.

Recitalurile de poezie se vor desfăşura în clădiri monument istoric, de importanţă naţională, cum sunt Palatul Cultural de la Reşiţa şi Teatrul Vechi ,,Mihai Eminescu” din Oraviţa, programul manifestării cuprinzând şi vizitarea expoziţiei de icoane vechi, de o valoare inestimabilă, aflată în Palatul Episcopal din Caransebeş.

Festivalul va fi deschis oficial joi, 29 mai, la ora 12, în Sala festivă a Palatului Administrativ din Reşiţa, de către preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, şi se va încheia cu o conferinţă de presă, la Caransebeş, pe data de 1 iunie.

Bianca METEŞ