Caransebeşul, victorie în derby-ul orgoliilor


Viitorul Caransebeş – Rapid Buchin 1-0 (1-0)

În prezenţa câtorva zeci de spectatori, sâmbătă, 9 martie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş s-a disputat partida Viitorul Caransebeş – Rapid Buchin, contând pentru etapa a XIII-a a Ligii a IV-a, ultima a returului, care ar fi trebuit să se joace anul trecut, în decembrie.

Antrenorul Ion Bica a abordat întâlnirea cu o echipă mult întinerită, lucru oarecum riscant având în vedere orgoliile locale dintre cele două cluburi, însă, în cele din urmă, i-a ieşit.

Prima ocazie de gol le-a aparţinut gazdelor, în minutul 2 Stanca având o incursiune pe aripa dreaptă, însă centrarea sa pe jos, în faţa porţii, nu a putut fi ajunsă de Nicola, căruia i-a lipsit un vârf de gheată pentru a împinge mingea în plasă.

În replică, în minutul 11, Bădeţ i-a pasat în adâncime lui Bădoiu, acesta a trecut de portarul caransebeşean, însă balonul a fost respins din faţa porţii de Cut.

Caransebeşenii au reuşit să înscrie în minutul 17, prin Stanca, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

În minutul 22, Frenţ a pătruns pe dreapta, a centrat bine în faţa porţii, însă căpitanul oaspeţilor, Mariţescu, a respins în ultimul moment din faţa lui Nicola.

În minutul 27, acelaşi Mariţescu l-a faultat pe Nicola undeva la 30 de metri lateral dreapta, infracţiune pentru care a şi văzut cartonaşul galben, lovitura liberă executată cu boltă de Jula fiind reluată din voleu de Frenţ, însă mingea a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Călătoaie.

Două minute mai târziu, a fost rândul oaspeţilor să treacă pe lângă deschiderea scorului, în urma unei faze în care Dragomir a scăpat singur cu portarul, şutul acestuia fiind apărat de Birăescu, iar Bădoiu, la care a ajuns mingea, a şutat din nou, însă goal-keeper-ul caransebeşean a reuşit să respingă în corner. Tot oaspeţii au trecut pe lângă gol în minutul 30, când Dovlete a executat o lovitură liberă de la 35 de metri lateral stânga, apărarea caransebeşeană a respins greşit, însă şutul din careu al lui Dragomir a fost apărat cu o intervenţie la sacrificiu a lui Birăescu.

Băieţii antrenaţi de Ion Bica au deschis scorul în minutul 32, atunci când Frenţ a expediat o pasă filtrantă de pe partea dreaptă, până la Jula, care, de la 22 de metri, a trimis un lob elegant peste Călătoaie, care îi ieşise în întâmpinare.

Caransebeşenii au rămas în continuare în atac, iar în minutul 34 Drăgoi a centrat de pe stânga, însă balonul şters cu capul de Nicola, la 8 metri, a ratat cu puţin ţinta. Patru minute mai târziu, Nicola a fost faultat de Mariţescu la 30 de metri lateral stânga, lovitura liberă executată de Frenţ surprinzând pe toată lumea, pentru că, în loc să centreze, el a expediat balonul direct la colţul scurt, însă Călătoaie a reuşit să respingă în corner. În ultimul minut al primei reprize, Frenţ l-a găsit foarte bine cu o pasă în adâncime pe Stanca, însă şutul acestuia de la 18 metri, din poziţie singur cu portarul, a trecut mult peste poarta oaspeţilor.

La 9 minute după reluare, Jula, aflat pe dreapta, i-a pasat excelent lui Nicola, iar acesta a încercat un lob de la 16 metri, însă mingea a trecut la câţiva centimetri de vinclul drept al porţii oaspeţilor.

Caransebeşenii au mai înscris o dată în minutul 63, prin Enache, însă, la fel ca şi în prima repriză, Cosmin Corocan a anulat golul pe motiv de ofsaid.

Ultima fază notabilă a partidei s-a petrecut în minutul 82, când, după un atac prelungit al gazdelor, Frenţ l-a găsit bine pe Jula la 17 metri, şutul fără preluare al acestuia trecând la câţiva centimetri peste transversala porţii apărate de Călătoaie.

Primul meci al nostru de anul acesta, ultimul de anul trecut… Un meci greu, cu o echipă a Buchinului bine pusă la punct, pregătită pentru acest joc, ambiţioasă să ne bată. Acestea sunt ambiţiile noastre locale. Per ansamblu sunt mulţumit de jucătorii mei, am un lot foarte, foarte tânăr, majoritatea sunt născuţi în 1998-1999, şi am încredere că o să construim împreună o echipă foarte bună şi tânără pentru ce va urma, pentru Clubul Sportiv Municipal Caransebeş. Următorul meci, practic, prima etapă a returului, îl avem cu Oraviţa, acasă, cel mai probabil duminică, 17 martie”, ne-a spus după partidă tehnicianul caransebeşean Ion Bica.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, M. Mărgan (min. 55, R. Stanislav), C. Arnăut, A. Megheleş, A. Cut, D. Frenţ, R. Cărăuşu, I. Drăgoi, Al. Nicola (88, C. Epure), N. Jula, N. Stanca (60, D. Enache); rezerve: I. Ruicu-Kozma, C. Nicoară, C. Govoşdeanu, F. Boieriu. Antrenor, Ion Bica.

Rapid Buchin: D. Călătoaie, M. Mariţescu, C. Marina, I. Dragomir (46, S. Bădescu), H. Bona, F. Dovlete, M. Ştefănescu, D. Baba (75, I. Curcanu), G. Vlad, G. Bădeţ (86, A. Rotescu), R. Bădoiu; rezervă, I. Roşu. Antrenor, Dragu Ghena.

A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Paul Miculescu (Armeniş) şi Ion Cocora (Bocşa).

Observatori: Florin Ştiube (Reşiţa) şi Sorin Costachi (Caransebeş).

Sorin ROGOZ