La Caransebeş, Viitorul a început luni


            Luni, 22 ianuarie, pe stadionul din Balta Sărată a avut loc reunirea lotului echipei Viitorul 1913 Caransebeş, în vederea începerii pregătirilor pentru abordarea returului Campionatului 2017-2018 al Ligii a IV-a. În această perioadă, de la echipă au plecat doi jucători care în tur nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor staff-ului tehnic gugulan, respectiv Alin Ţundrea şi Herman Bona, iar Cosmin Ţuţul, din câte se pare, a ales să plece în Austria, fiind aduşi în lot alţi trei sportivi – Cristian Bloju de la CSM Şcolar Reşiţa (mijlocaş central), Bogdan Gulea de la Rapid Buchin (mijlocaş central), care a mai evoluat la echipa caransebeşeană, şi Alexandru Nicola de la Minerul Anina (mijlocaş stânga, atacant). Au rămas la echipă Cristian Birăescu, Daniel Socaci, Mihai Mariţescu, Nicuşor Jula, Alexandru Ciucur, Alexandru Avramovici, Nicuşor Imbre, Ovidiu Bălan, Gheorghe Valuşescu, Adrian Neagu, Goriţă Negrei, Daniel Şandru, Alexandru Dumitru şi Robert Covăsală. De miercuri, se va alătura echipei şi juniorul Cristian Nicoară, născut în 1998, produs al Clubului Sportiv Şcolar din municipiu, cel care s-a pregătit cu Viitorul Caransebeş în vara anului trecut, dar care între timp a părăsit oraşul, pentru a-şi continua studiile la Timişoara.

Tehnicianul Ion Bica ne-a informat că, după câteva antrenamente de acomodare la efort, pregătirea fizică va continua de trei ori pe săptămână, lunea, miercurea şi joia, urmând ca în week-end-uri echipa să suţină meciuri amicale. De asemenea, începând cu data de 12 februarie este prevăzut un cantonament care se va face, cel mai probabil, în staţiunea Băile Herculane.

„În perioada de pregătire, am vrea să susţinem cât mai multe meciuri amicale, în special cu echipe de Liga a III-a, ca să vedem exact nivelul la care suntem. Am luat deja legătura cu conducerile cluburilor Şoimii Lipova, Millenium Giarmata, vom încerca şi cu Lugojul. Prima partidă o vom juca duminică, 28 ianuarie, cu colega de serie Foresta Armeniş, tot aici, pe stadionul din Balta Sărată, deoarece Stadionul Municipal din Parcul Teiuş îl «păstrăm» pentru antrenamente, pe care, parţial, le vom mai efectua şi pe arena Caromet”, a spus Ion Bica.

Antrenorul gugulan e de părere că actualul lot este mult mai puternic decât cel de care a dispus în turul campionatului. „Am adus jucători pe posturile deficitare, vor mai veni şi alţii până la începerea returului, pentru că vrem să dublăm posturile, ca să putem să ne îndeplinim obiectivul – promovarea în Liga a III-a. În acest sens, primul meci din retur, cel cu Voinţa Lupac, care se va desfăşura cel mai probabil în 10 martie, pe terenul contracandidatei noastre la prima poziţie în clasament, va fi, zic eu, meciul decisiv, ţinând cont de valoarea campionatului, fiindcă, de fapt, doar primele două clasate se luptă pentru titlu. Între noi e un singur punct, iar nouă ne trebuie victorie. În caz de egalitate, asta nu înseamnă că e gata campionatul, şi la egal titlul se mai joacă”, a mai spus tehnicianul caransebeşean.

Sorin ROGOZ