Caransebeşul şi-a scos pârleala cu Berzasca


AS Berzasca – Viitorul 1913 Caransebeş 0-8 (0-5)

După înfrângerea categorică suferită în prima etapă a Ligii a IV-a, şi cu un nou antrenor pe bancă, în persoana lui Ion Bica, 0-3 în faţa Voinţei Lupac, băieţii de la Viitorul Caransebeş au evoluat în runda secundă, de sâmbătă, 9 septembrie, în deplasare, la Berzasca, într-un meci important nu doar pentru împăcarea cu suporterii sau pentru locul ocupat în clasament, cât mai ales pentru moralul lor.

Încă de la început, gugulanii şi-au anunţat intenţiile ofensive, în chiar minutul 2 Jula trimiţând un şut spre poarta gazdelor, însă portarul acestora a respins balonul. Cea de a doua fază periculoasă a şi dus la deschiderea scorului, în minutul 7 Negrei trimiţând o centrare plouată de pe partea stângă, mingea oprindu-se în vinclul porţii gazdelor. După doar 5 minute, oaspeţii şi-au mărit avantajul, după ce Neagu a înscris cu un şut bine plasat de la 17 metri.

Au urmat trei ratări ale caransebeşenilor, în minutul 14 – incursiune Ciucur, balon trimis spre Neagu, care nu a mai ajuns la minge, în minutul 18 acelaşi Ciucur a şutat de la 17 metri, însă goal-keeper-ul gazdelor a reuşit să respingă, iar în minutul 22 Mariţescu – şut de la 20 de metri, pe lângă ţintă.

A fost 3-0 în minutul 25, în urma unei incursiuni a lui Neagu, care a centrat perfect de pe stânga, iar Şandru a trimis din 8 metri cu latul în poarta adversă.

După o ratare a gazdelor, din minutul 32, care au trimis mingea în plasa laterală a porţii apărate de Birăescu, caransebeşenii au plecat pe contraatac, Dumitru pătrunzând central, driblând apărarea gazdelor şi şutând sec, pe lângă goal-keeper-ul advers, ducând scorul la 0-4.

Scorul pauzei a fost stabilit de Neagu, care, în minutul 38, a trimis o torpilă de la 17 metri, nedând nicio şansă portarului gazdelor şi aducându-şi echipa la un avantaj confortabil de cinci goluri.

Oaspeţii şi-au mărit ecartul în minutul 60, prin nou-intratul Avramovici, care după o incursiune excelentă, în care a driblat doi fundaşi adverşi, a şutat în dreapta portarului, însă acesta, chiar dacă a atins balonul, nu l-a putut opri din drumul spre plasă.

După o nouă fază de atac a gazdelor, zădărnicită de goal-keeper-ul caransebeşean Birăescu, oaspeţii au plecat pe contraatac, în minutul 63 mingea ajungând iarăşi la Avramovici, care l-a executat din nou pe portarul advers, ducând scorul la 0-7.

După ce în minutul 70 gugulanii au trimis mingea în bara transversală prin Ciucur, două minute mai târziu Dumitru a recentrat până la Imbre un balon venit de dreapta, iar acesta a trimis cu latul în poarta gazdelor, stabilind scorul final: 0-8.

Până la final au mai fost două ocazii de gol, câte una de fiecare parte, atât oaspeţii, în minutul 74, cât şi gazdele, în minutul 86, trimiţând balonul în bara transversală.

„A fost primul meu meci pe banca tehnică, unul în care am alcătuit un prim «unsprezece» pe care l-am considerat eu ca fiind cel mai potrivit, după ce am efectuat două antrenamente cu lotul. A fost un joc foarte bun, băieţii au avut atitudine, au fost motivaţi în teren şi au dat dovadă de dăruire. Am găsit un grup foarte puternic, care trebuie doar omogenizat, va trebui să creăm legături de joc, iar asta sper să se realizeze în cel mai scurt timp. Aşteptăm meciul cu Bozovici cu încredere, şi pot să spun că vom trata orice partidă cu maximă seriozitate, până la sfârşit. În încheiere, aş dori să mulţumesc conducerii clubului pentru încrederea şi sprijinul pe care mi le-au acordat”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Ion Bica.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, O. Bălan, A. Ţundrea, Gh. Văluşescu, G. Negrei (min. 75, H. Bona), M. Mariţescu (61, I. Feneş), I. Jula, Al. Ciucur, Al. Dumitru, D. Şandru (46, Al. Avramovici), A. Neagu (54, N. Imbre); rezerve: D. Socaci, Ş. Bălan, C. Ţuţul. Antrenor, Ion Bica.

Sorin ROGOZ