Caransebeşul şi-a luat revanşa în faţa Lupacului



Viitorul Caransebeş – Voinţa Lupac 3-2 (3-2)

Miercuri, 18 aprilie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş s-a disputat turul IV, la nivel judeţean, al Cupei României la fotbal, fază în care Viitorul Caransebeş şi-a întâlnit eterna rivală, Voinţa Lupac.

Prima fază de poartă şi-au trecut-o în cont gugulanii, în minutul 3, când, după un fault asupra lui Bloju, Negrei a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, însă mingea a trecut peste poarta oaspeţilor.

Gazdele au deschis scorul în minutul 6, în urma unei faze create pe partea stângă de Avramovici, care a trimis o diagonală carea traversat tot careul, balonul a ajuns la Ciucur, iar acesta, de la 12 metri, l-a liftat, cu exteriorul, elegant, pe lângă Toader.

În minutul 12 a fost rândul oaspeţilor să treacă pe lângă gol, Tîrbăţ, aflat pe aripa stângă, pasându-i perfect lui Coviţ, şutul acestuia, de la 18 metri, la colţul lung, trecând la câţiva centimetri de poarta apărată de Socaci.

În minutul următor, Străin a trimis o centrare de pe partea dreaptă, pe jos, în gura porţii caransebeşene, mingea lovindu-l pe Ciucur, aflat la 6 metri, de unde a deviat în propria poartă, nedându-i nicio şansă lui Socaci să intervină.

Echilibrul de pe tabela de marcaj s-a menţinut şi pe teren, jocul desfăşurându-se mai mult între cele două careuri. Gazdele au avut însă o sclipire în minutul 24, când Avramovici a centrat pe jos, în forţă, de pe aripa dreaptă, iar Nicola, complet nemarcat la 8 metri, a trimis cu latul, imparabil, pe sub Toader.

Al treilea gol al gazdelor a picat după numai un minut, când băieţii antrenaţi de Ion Bica au recuperat la 25 de metri, mingea a ajuns la Mariţescu, care a şutat fabulos în vinclul drept al porţii adverse, balonul muşcând ambele bare.

În minutul 30, Neagu putea să mărească avantajul echipei sale, atunci când a pătruns frontal prin apărarea oaspeţilor, dar, rămas faţă în faţă cu Toader la 8 metri, s-a întors şi a lăsat mingea pentru Nicola, care a şutat într-un adversar.

Peste 5 minute, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă aproape de centrul terenului, executată de Negrei, mingea a ajuns la Neagu, însă şutul acestuia, de la 18 metri, pe jos, a fost reţinut de Toader.

Lupacul a redus din diferenţă în minutul 37, când mingea a circulat pe traseul Mitru – Coviţ – Oncică, acesta din urmă a fost faultat în careu, lovitura de pedeapsă dictată de Constantin Stamatoiu fiind transformată cu siguranţă de Mitru.

Gazdele au început partea secundă în forţă, Avramovici având ocazia să înscrie în chiar minutul 46, atunci când a fost angajat central, însă lobul său de la 16 metri a fost respins cu o paradă spectaculoasă în corner de Toader.

Oaspeţii au ieşit la joc mult mai agresiv, iar în minutul 57, Marcu, aflat pe aripa stângă, a şutat din alergare, la colţul scurt, însă balonul s-a dus pe lângă poartă. Peste două minute, Bărbulescu i-a pasat în centru lui Mitru, şutul excelent al acestuia, de la 20 de metri, trecând razant cu transversala porţii caransebeşene.

În continuare, Lupacul a avut o perioadă mai bună, în care a alergat după egalare, iar în minutul 67 Marcu a fost faultat de Socaci la 17 metri, şutul bun al lui Străin, la semiînălţime, fiind respins în corner, de lângă bara dreaptă, de portarul gugulan. Menţinându-se în jumătatea caransebeşeană, oaspeţii au mai avut o ocazie în minutul 78, când Marcu a şutat puternic pe jos, însă balonul a trecut la câţiva centimetri de ţintă.

În minutul 79, a fost rândul gazdelor să treacă pe lângă gol, şutul puternic al lui Avramovici, din lovitură liberă de la 25 de metri, fiind respins de Toader de lângă bara stângă a porţii.

În minutul 89, oaspeţii au ratat ultima ocazie, lovitura liberă executată de Oncică de la 30 de metri, înalt, în careu, fiind reluată de Coviţ cu capul, însă Socaci a fost la post şi a reţinut.

În ultimul minut de joc, Ciucur a scăpat pe contraatac, s-a debarasat de fundaşii adverşi, şi, rămas singur cu Toader, a trimis de lângă acesta, însă mingea a fost scoasă de pe linia porţii de Epure.

Viitorul Caransebeş: D. Socaci, G. Negrei (min. 52, N. Imbre), Al. Nicola, O. Bălan, B. Gulea, Al. Ciucur, C. Bloju, Gh. Valuşescu, M. Mariţescu, A. Neagu, Al. Avramovici; rezerve: C. Birăescu, I. Bica, C. Nicoară. Antrenor, Ion Bica.

Voinţa Lupac: F. Toader, M. Cheda (46, D. Mihuţescu), I. Tîrbăţ, M. Banac, Al. Mitru, C. Oncică, V. Marcu, M. Krkelic (75, C. Epure), B. Bărbulescu, Al. Coviţ, L. Străin; rezerve: D. Popescu, D. Gliguţă, B. Vişatovici şi R. Mezin. Antrenor, Boşco Vişatovici.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu, asistat la cele două linii de Alexandru Stamatoiu şi Ghiţă Scinteie, toţi din Moldova Nouă.

Observator: Marius Popescu, din Reşiţa.

Sorin ROGOZ