Pe ultima sută de metri…


Cea mai mare investiţie din comuna Constantin Daicoviciu – ,,Alimentare cu apă, canalizare menajeră şi staţie de epurare în localităţile Prisaca şi Zăgujeni” – se apropie de final. Zilele trecute, chiar dacă suntem în perioada de iarnă, s-au executat probele de presiune pentru reţeaua de apă. Cele două puţuri care asigură alimentarea pentru satele Prisaca şi Zăgujeni sunt executate, bazinele – montate, iar reţeaua pentru alimentarea cu apă este finalizată. Reţeaua de canalizare este şi ea gata, lucrările de execuţie ale acesteia fiind verificate prin numeroase faze determinante privind etanşeitatea şi respectarea proiectului tehnic. Imediat ce vremea o va permite şi executantul va continua lucrările pentru finalizarea staţiei de epurare pentru ambele sate.

Plata acestor lucrări se efectuează în mai multe tranşe, fiecare dintre acestea fiind precedată de controale riguroase din partea reprezentanţilor instituţiilor care finalizează lucrarea, atât din Timişoara, cât şi din Bucureşti.

În ultima şedinţă avută cu cetăţenii satelor Prisaca şi Zăgujeni, primarul Daniel Boambeş a dezbătut necesitatea demarării lucrărilor de traversare cu conducte a drumurilor, în vederea realizării racordurilor la aceste utilităţi. (S. Berger)