Caransebeşul s-a îmbogăţit cu 80 de cetăţeni


Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului de pe malurile Timişului şi Sebeşului a găzduit joi, 22 septembrie, ceremonia de înmânare a titlului de „Cetăţean al municipiului Caransebeş” unor tineri care au împlinit vârsta de 18 ani în cursul trimestrului al III-lea al acestui an. La festivitate au participat, din partea administraţiei locale, primarul Felix Borcean, secretarul Primăriei, Ana Bratu, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor al Municipiului Caransebeş, Marius Frăţilă, precum şi Diana Ţârdea, şef de Cabinet al primarului.

Este un moment de sărbătoare, atât pentru noi, cât şi pentru mine. Pentru voi fiindcă sunteţi eroii zilei de azi, sărbătoriţi pentru cei 18 ani pe care i-aţi împlinit în această perioadă şi, aşa cum s-a obişnuit până acum – şi cum vom proceda şi pe viitor –, Primăria municipiului vă omagiază prin acordarea unui certificat de Cetăţean al oraşului Caransebeş. Pentru mine, momentul este special fiindcă este pentru prima dată când oficiez această ceremonie şi, cu siguranţă, momentul va rămâne şi în amintirea mea, şi, sper, şi în a voastră. Cu acest prilej, eu vă doresc să aveţi parte de o viaţă frumoasă, dar cel mai mult îmi doresc să rămâneţi cetăţeni ai oraşului Caransebeş, fiindcă ştiu că, în general, tinerii care absolvă liceul în municipiu îşi doresc mai mult. Eu, însă, cred că acest «mai mult» puteţi să-l obţineţi şi în municipiul nostru, pentru că atât Primăria, cât şi Consiliul Local Caransebeş sunt pregătite să vă ofere condiţii de angajare, să fiţi în continuare cetăţeni ai municipiului prin activitatea pe care o veţi desfăşura în graniţele acestui oraş. Vă asigur că municipiul nostru chiar este un loc de perspectivă pentru dezvoltarea, atât a voastră, cât şi a celorlalţi cetăţeni ai oraşului”, le-a spus edilul tinerilor.

După înmânarea diplomelor, toţi cei prezenţi au ciocnit o cupă cu şampanie şi au făcut fotografii, pentru a imortaliza acest moment important din viaţa lor. În încheiere, Felix Borcean i-a invitat pe sărbătoriţi să-i viziteze biroul de primar şi a purtat cu ei o discuţie relaxată, care amintea de cea dintre elevii de liceu şi o oră cu… dascălul Felix Borcean.

Bianca METEŞ