Caransebeşul nu vrea turnuleţele Strehaiei!


După ce în ultimul timp la nivelul Primăriei Caransebeş s-a observat o creştere a numărului cererilor pentru construirea unor imobile cu turnuleţe, care au făcut din Recaş şi Strehaia un exemplu negativ de arhitectură, la începutul acestei săptămâni consilierii locali au adoptat o Hotărâre care impune o serie de condiţii în cazul noilor construcţii.

Am introdus restricţii noi pentru casele care se vor construi în Caransebeş, pentru a înăspri într-un fel disciplina în construcţii. Este vorba despre cererile de autorizaţie de construire şi certificatele de urbanism care nu respectă linia şi tradiţia Cetăţii Caransebeşuluidin punct de vedere arhitectural. Motivul care a stat la baza acestor amendamente a fost generat de faptul că au apărut mulţi cetăţeni care vor să construiască unele clădiri, gen Strehaia sau Recaş, motiv pentru care administraţia locală trebuia să ia măsuri concrete, exacte şi cu sancţiuni pecuniare pentru cei care nu respectă linia arhitecturală clasică şi recunoscută în Banatul de Munte”, a declarat Marcel Vela, primarul municipiului.

Conform noii Hotărâri, nu vor fi aprobate coloanele în faţada principală şi în cele laterale, acoperişurile cu turnuleţesi cupolă sau basoreliefuri pe soclul construcţiei. (M. Doman)