Caransebeşul, lider!


FC Caransebeş – AFCM Reşiţa 2012 1-0 (0-0)

Stadionul din Balta Sărată a găzduit vineri, 20 septembrie, derby-ul etapei a patra a Seriei a IV-a a celui de al treilea eşalon fotbalistic al ţării, între ocupantele primelor două poziţii în clasament, ambele cu câte şase puncte, despărţite de golaveraj. S-au întâlnit două echipe extrem de tinere, dar mai ales dornice de victorie, cele trei puncte puse în joc propulsând-o pe învingătoare în poziţia de lider de necontestat, indiferent de rezultatul pe care l-ar fi obţinut principala urmăritoare, Muncitorul Reşiţa.

Aşa cum era de aşteptat, gugulanii au început în forţă, în minutul 3 Suru executând o lovitură liberă de la 22 de metri, însă mingea, deviată de zid, a poposit în braţele portarului Haidău. În minutul 6, R. Artimon s-a descurcat bine pe dreapta atacului caransebeşean, a centrat în careu, însă Negoescu, aflat la 10 metri, a tras slab, iar Haidău a prins. După alte trei minute, Steop a fost faultat de Cheda la 25 de metri, lovitura liberă executată de Zele s-a dus bine la colţul scurt, portarul reşiţean a respins, mingea s-a lovit de Dubei, aflat la 3 metri de poartă, şi s-a scurs în aut la câţiva centimetri de bară.

Oaspeţii au reuşit să echilibreze partida, fără a pune însă în pericol real poarta caransebeşeană. Cei care au avut şi în continuare mai multe ocazii au fost tot gugulanii, în minutul 23 Şandru executând o lovitură liberă de la 30 de metri, balonul şters cu capul de Dubei poposind în braţele lui Haidău. Un minut mai târziu, Negoescu a pătruns pe stânga, a centrat bine în careu, în zona punctului cu var, dar, spre exasperarea sa, niciun coechipier nu s-a aflat la finalizare.

O altă ocazie clară de gol s-a consemnat în minutul 27, când Goşa a expediat o torpilă de la aproape 30 de metri, Haidău a respins în faţă, iar Steop, din plonjon, a trimis cu capul peste poartă. O altă fază frumoasă s-a consemnat în minutul 32, la o lovitură liberă de pe partea dreaptă, executată de Zele, mingea a ajuns la Fuchs, care a tras de la 18 metri, balonul, blocat, a ajuns la Goşa, care a reluat spectaculos pe spate, însă Haidău a prins. În minutul 42, Negoescu, foarte activ pe partea stângă, a centrat în careu, Şandru a dat pe lângă minge, aceasta a ajuns în cele din urmă la R. Artimon, şutul acestuia de la 20 de metri fiind reţinut de portarul reşiţean.

Ultima fază a primei reprize a aparţinut oaspeţilor, Fedor prinzând un şut foarte bun de la 18 metri, balonul fiind deviat în corner de fundaşii caransebeşeni.

Gugulanii au ieşit de la vestiare nu tocmai mulţumiţi de rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj, astfel că, încă din startul reprizei secunde, şi-au masat adversarii în jumătatea lor de teren. În minutul 47, Şandru a croşetat pe centru apărarea reşiţeană, i-a pasat pe dreapta lui R. Artimon, centrarea şutată a acestuia fiind respinsă cu greu în corner de Haidău. Peste alte două minute, Negoescu l-a angajat bine în careu pe Steop, însă şutul acestuia, de la 14 metri, s-a dus peste poartă. În minutul 57, acelaşi Negoescu a centrat bine de pe stânga, Steop a şters balonul cu capul, însă a ratat de puţin ţinta.

După iureşul caransebeşean, oaspeţii au reuşit să mute jocul la centrul terenului, dar, ca şi în prima parte a meciului, nu au pus în pericol poarta apărată de Laurenţiu. În minutul 65, tot gazdele au avut o fază din care puteau să înscrie, însă şutul lui Negoescu, din colţul careului, cu care a căutat vinclul, a trecut puţin pe lângă poartă.

Odată cu trecerea timpului, gugulanii au mărit presiunea la poarta lui Haidău, iar în minutul 72, după un corner de pe dreapta executat de Zele, Dubei a deviat cu capul, însă balonul a zguduit transversala porţii reşiţene. Peste trei minute, acelaşi Dubei a beneficiat de o centrare excelentă de pe stânga, însă lovitura sa de cap a fost respinsă de pe linia porţii de un fundaş reşiţean. Peste alte numai două minute, gugulanii au avut o fază prelungită de atac, într-un final mingea ajungând pe stânga, la Zele, şutul pe jos al acestuia, la colţul lung, întâlnind bara, după care balonul a poposit în braţele lui Haidău.

Rămânând în continuare în atac, gazdele puteau să înscrie golul de trei puncte în minutul 81, însă şutul de pe stânga, la colţul scurt, al lui R. Artimon, a fost respins în corner de portarul reşiţean. În ultimele minute ale partidei, asaltul la poarta lui Haidău a fost total. În minutul 86, Gheju a fost servit bine de pe dreapta, şi-a potrivit balonul, însă şutul său de la 8 metri a fost respins în corner de fundaşii reşiţeni. În minutul 88, după o altă fază prelungită de atac a caransebeşenilor, mingea a ajuns pe stânga, la Bona, şutul acestuia din unghi fiind respins în corner de Haidău.

Ultima fază importantă a meciului, petrecută în cel de al treilea minut de prelungire, din cele cinci dictate de Cristian Botoş, a adus şi golul. Gugulanii au beneficiat de o lovitură liberă de pe dreapta, de la 35 de metri, pe care Gheju a trimis-o în careu, la bătaie, în încâlceala creată balonul a ajuns la Constantinescu, care, fără să stea prea mult pe gânduri, l-a trimis în poartă de la 8 metri, aducând cele trei puncte în tabăra caransebeşeană, care urcă astfel pe prima poziţie a clasamentului.

„O victorie meritată, după aspectul jocului, după numărul de ocazii uriaşe, am avut trei cu poarta goală, două ale lui Dubei şi una a lui Gheju… În prima repriză, Şandru… Una peste alta, eu zic că am făcut un joc bun, în care am avut răbdare, am reuşit să construim până la final, şi cred că atunci când încerci să păcăleşti jocul, aşa păţeşti: iei gol când nu mai ai ce să faci. Eu îmi felicit jucătorii pentru încrederea pe care au avut-o până la final, pentru victoria mai mult decât meritată, cu care am demonstrat că locul întâi e net superior locului doi, ca şi calitate de exprimare în teren. Azi am avut şi câţiva jucători indisponibili, Cioloca, Feneş şi Dragu fiind accidentaţi, aşa că i-am avut în lot şi pe cei doi antrenori, pe secundul Gheju, şi pe Doran, care se ocupă de portari. Vineri urmează un meci la fel de dificil, dacă nu chiar mai dificil, cu Muncitorul Reşiţa. Noi ne propunem să ne exprimăm din ce în ce mai bine şi astăzi am dovedit că avem calitate pentru liga în care evoluăm, că suntem o echipă care joacă 90 de minute, o echipă care poate creşte mult mai mult, pentru că suntem de doar trei luni împreună. Mă bucur că am reuşit să trecem peste momentul Pandurii, o înfrângere, spun eu, nemeritată, după aspectul jocului”, a declarat după meci tehnicianul caransebeşean, Alin Artimon.

„Îi felicităm pe băieţii noştri pentru meciul şi dăruirea de care au dat dovadă. Ne-am apărat bine, am primit golul în minutele de prelungire, dar trebuie să recunosc că gazdele ne-au dominat, au avut o evoluţie bună şi au fost mai proaspeţi decât noi. Au fost mai puternici, dar şi mai norocoşi, fiindcă tot atât de bine putea să se termine şi 0-0. Felicităm echipa din Caransebeş pentru modul în care a abordat meciul de astăzi”, a declarat Dan Boltaşiu, antrenorul formaţiei AFCM Reşiţa.

FC Caransebeş: Laurenţiu, Artean, Goşa, Negoescu, Suru, Zele (min. 87, Firan), Şandru (78, Bona), Steop (59, Gheju), R. Artimon, Dubei, Fuchs (53, Constantinescu); rezerve: Doran, Todorov, Vătafu. Antrenor, Alin Artimon.

AFCM Reşiţa 2012: Haidău, Blaga, Fedor, R. Uţiu, Goiţi, Cheda, Stănucă, Târbăţ (71, Creangă), Bârsan (80, Gliguţă), Moţi (31, Ciutură), Marta (54, Vârdaru); rezerve: Jivan, Ştefănescu, Oprea. Antrenori: Robert Nosal, Dan Boltaşiu.

Rezultatele complete ale etapei a IV-a, de vineri, 20 septembrie:FC Caransebeş AFCM Reşiţa 1-0; Vulturii Lugoj Millenium Giarmata 3-1; Jiul Rovinari FC Hunedoara 0-2; Ştiinţa Turceni Becicherecu Mic 1-3; Muncitorul Reşiţa FC Avrig 5-0; Pandurii II a stat.

După patru etape, în clasament conduce FC Caransebeş, cu 9 puncte, locurile 2 şi 3 fiind împărţite de Muncitorul Reşiţa şi Vulturii Lugoj, care au acumulat 7 puncte, fiind despărţite de golaveraj, poziţia a patra fiind ocupată de FC Hunedoara, cu 6 puncte.

Etapa a V-a, vineri, 27 septembrie, ora 17:FC Caransebeş – Muncitorul Voinţa Lupac; Pandurii Tg. Jiu II – Vulturii Lugoj; Millenium Giarmata – Jiul Rovinari; FC Hunedoara – Ştiinţa Turceni; Becicherecu Mic – FC Avrig; AFCM Reşiţa (Gloria Reşiţa) va sta.