Caransebeşul a forjat Metalul la Bocşa


bocsa-viitorul-4

Metalul Bocşa – Viitorul Caransebeş 0-1 (0-1)

Liderul Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş, a jucat duminică, 6 noiembrie, în cadrul etapei a X-a, în deplasare la Metalul Bocşa. Gugulanii se aşteptau la un meci greu, şi până la urmă s-a dovedit că temerile lor au fost întemeiate.

După primele minute de tatonare, presărate cu câteva faulturi de intimidare ale gazdelor la Negoescu şi la Văluşescu, în minutul 8 Neagu i-a trimis o pasă filtrantă excelentă, printre fundaşii adverşi, lui Dragomir, acesta a intrat în careu, a şutat puternic de la 8 metri, Kapornay a respins cu piciorul, mingea a luat înălţime, iar la contactul cu pământul, ca urmare a efectului căpătat după intervenţia portarului bocşean, a intrat în plasă.

În replică, gazdele au avut şi ele două faze bune de poartă, prima în minutul 13, când Ladea a trimis de la 20 de metri, pe centrul porţii, iar Birăiescu a prins, şi a doua în minutul 21, când Rotiş a expediat o torpilă de la 22 de metri, la semiînălţime, portarul caransebeşean reuşind să reţină în doi timpi.

În minutul 27, Negoescu a fost aproape de a majora scorul, după o fază în care, după ce l-a driblat pe Kapornay, a trimis din unghi spre poartă, însă Benke a reuşit, printr-o intervenţie la sacrificiu, să devieze balonul de la un metru de linia porţii.

Ultima fază notabilă a primei reprize i-a găsit tot pe gugulani în atac, în minutul 38 Neagu angajându-l pe Imbre în careu, şutul acestuia, plasat, din unghi, de la 12 metri, fiind scos de sub transversală de Kapornay.

Despre partea a doua a meciului se poate spune doar că a început în forţă, cu câte o ratare de fiecare parte. Astfel, în minutul 51, Neagu a făcut cam tot ce a vrut pe centru, a pivotat la 18 metri şi a trimis spre poarta bocşeană, însă Kapornay a fost la post şi a reuşit să reţină balonul.

Două minute mai târziu, a fost rândul gazdelor să rateze ocazia de a egala, după o fază în care Rotiş a driblat pe stânga, mingea a deviat la Nicola, însă şutul acestuia de la 12 metri, din poziţie bună, s-a dus mult peste poarta apărată de Birăescu.

Din acel moment, ostilităţile s-a dus mai mult la centrul terenului, până la limita celor două careuri, ambele echipe făcând risipă de efort, însă lipsa de clarviziune şi oboseala şi-au spus cuvântul, până la final nemaiexistând nicio fază de poartă.

„A fost o partidă interesantă doar fiindcă scorul a fost 1-0, pe care singuri ne-am făcut-o grea, pentru că la pauză ar fi trebuit să conducem la o diferenţă de cel puţin două, trei goluri. În ultimele minute am tremurat puţin pentru acest rezultat. Am avut câţiva jucători absenţi (D. Şandru şi D. Bona – n.r.), dar am venit şi aşa, pentru a onora competiţia, indiferent de situaţie, fiindcă orice jucător poate fi înlocuit. Astăzi am câştigat prin dăruire şi devotament. Am mai adăugat trei puncte la zestrea acumulată până în acest moment, suntem tot pe primul loc, şi ne dorim ca ultimele trei meciuri din tur să le câştigăm, pentru a rămâne tot acolo sus. Astăzi, însă, s-a văzut oboseala la unii jucători, dar s-a văzut şi că tot ce facem la Caransebeş, facem din plăcere. Le mulţumesc jucătorilor pentru devotamentul de care au dat dovadă azi, au luptat până în minutul 95, până la ultimul fluier al arbitrului, care a consfinţit victoria noastră şi cele trei puncte câştigate”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean,Dan Doran.

Metalul Bocşa: E. Kapornay, I. Ladea, D. Benke, Al. Marişescu, L. Albu, D. Grecu, C. Zaharia, M. Mitraşcă (min. 28, I. Nicola), C. Vârdău, F. Rotiş, F. Truţă (73, C. Alexandru); rezerve: C. Buteică, G. Mustaţă. Antrenor, Gheorghe Mărgineanţu.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, L. Vătafu, Ov. Bălan, B. Gulea, Ghe. Văluşescu, Cr. Suru, N. Imbre, C. Negoescu, Ad. Neagu (83, B. Drăgoi), M. Dragomir, M. Gheorghescu (71, D. Buzan); rezervă: D. Socaci. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat la centru Dorin Voina, asistat la cele două linii de Cristian Voina şi Rafael Lupu, toţi din Reşiţa.

Observatori: Lucian Glogoviceanu şi Antonel Burtea, ambii din Reşiţa.

Celelalte rezultate ale etapei a X-a: AS Berzasca – Muncitorul Reşiţa 14-0; Minerul Anina – Voința Lupac 0-5; AS Oraviţa – Rapid Buchin 4-0; CS Moldova Nouă – AD Mediam Mehadia 8-1; Recolta Rafnic – Nera Bozovici (reprogramat); Agmonia Zăvoi a stat.

Etapa a XI-a, 12 noiembrie: AD Mediam Mehadia – Recolta Rafnic; Rapid Buchin – CS Moldova Nouă; Voința Lupac – AS Oraviţa; Muncitorul Reşiţa – Minerul Anina; Viitorul Caransebeş – AS Berzasca; Agmonia Zăvoi – Metalul Bocşa; Nera Bozovici va sta.

Sorin ROGOZ