Caransebeşul, Borlova şi Poiana Mărului, la Târgul de Turism al RomânieiÎn perioada 15-18 februarie, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, o prezenţă constantă în ultimii doi ani la Târgul de Turism al României, a participat la ediţia de primăvară a acestui inedit eveniment de promovare turistică.
Serviciul Promovare Turism s-a bucurat de sprijinul partenerilor instituţionali, precum Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Caraş-Severin, care a prezentat echipamentul montan pe care îl folosesc şi a arătat celor interesaţi cum trebuie să acţioneze în vederea acordării primului ajutor.
Un alt partener a fost Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin care, prin vocea inconfundabilă a Ramonei Viţa, a făcut ca graiul bănăţean să răsune din nou în capitala ţării, alături de mai tinerele soliste Maria Morman, Clara Trandafir şi Ariana Isfan Popovici, acompaniate de Orchestra profesionistă „Virtuozii Semenicului”. Spectacolul a fost completat de dansurile populare prezentate de Ansamblul „Junii Gugulani” din Caransebeş.
În plus, faţă de partenerii instituţionali, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a oferit vizitatorilor de la Romexpo o varietate de experienţe care să îi convingă să ne viziteze judeţul, făcând cunoscute apa pură de izvor din Rezervaţia Naturală Domogled, îmbuteliată sub brandul celor de la Carpatina, berea artizanală Scorillo din Poiana Mărului, mezeluri cu un gust deosebit, oferite de A&R Produse ca în Soceni, precum şi delicii bănăţene, respectiv cozonaci, gemuri şi zacuscă oferite de Mihaela Dragalina din Borlova, care a reuşit să pună bazele primului punct gastronomic local din judeţul nostru.
Tot ca noutate, în cadrul evenimentului de la Romexpo a fost lansat Ghidul turistic digital al judeţului, aplicaţie prin care utilizatorii vor fi mereu la curent cu ultimele evenimente turistice şi culturale ale judeţului. De la festivaluri şi expoziţii, la concerte şi evenimente, aplicaţia, care va fi disponibilă pe Android şi iOS, le va aduce pe toate la o notificare distanţă.
Bianca METEŞ