Cinci activități pe care le poți face în Poiana Mărului


Nu știu alții cum sunt, dar eu am preferat mereu locurile liniștite, în care mă pot bucura cu adevărat de timpul petrecut acolo. Printre aceste locuri se găsește și Poiana Mărului, locul unde se spune că se respiră cel mai curat aer de pe pământ, mai curat chiar decât cel din zona Cascadei Niagara.

La doar 25 km de localitatea Oțelu Roșu, străjuită de Munții Țarcu și Muntele Mic, se găsește Poiana Mărului. Deși drumul până acolo nu este unul tocmai apreciat, peisajele care se desprind te ajută să te deconectezi de la agitația de zi cu zi cu fiecare kilometru parcurs.

Pentru mine, Poiana Mărului este locul unde îmi reîncarc bateriile de fiecare dată când merg acolo, și trebuie să recunosc că merg destul de des. Am crescut la țară și cred că simt mereu nevoia să mă reconectez cu natura, să mă bucur de simplitatea și frumusețea lucrurilor și de liniștea pe care doar astfel de locuri o oferă.

Dacă nu ai vizitat încă acest loc și îți propui să îl vizitezi, m-am gândit să îți vin în ajutor cu câteva activități pe care le poți face în Poiana Mărului.

Caiac, plimbări cu barca/hidrobicicleta, înotLacul Poiana Mărului se întinde pe o suprafață de 272 de hectare și îți permite să te răcorești în zilele de vară, să faci plimbări cu barca și chiar să-ți exersezi abilitățile în sporturi nautice. Pentru prima oară aici am experimentat mersul cu caiacul și a fost mai ușor decât am crezut. M-am relaxat și m-am bucurat de peisaje extraordinare, dar și de o experiență pe măsură.

Drumeții, plimbări cu bicicleta/atv-ul. Fie că îți aduci bicicleta cu tine sau preferi să închiriezi una de la pensiunile care oferă acest serviciu, mersul cu bicicleta este perfect pentru a descoperi locurile frumoase de la Poiana Mărului. Există numeroase drumuri forestiere care facilitează plimbările cu bicicleta sau cu atv-ul. De asemenea, dacă și tu ești o persoană care se bucură mai mult de mersul pe jos,  trebuie să știi că poți face tot felul de drumeții. În doar o oră, o oră și jumătate de mers pe un drum forestier, poți ajunge la Cascada Șucu. Dacă ești un drumeț cu spirit mai aventuros, poți ajunge chiar și la Muntele Mic, pe un traseu de aproape 15 km.

Enduro. Pentru cei care preferă mai mult acțiunea și își doresc să ajungă să se bucure de priveliști cu adevărat surprinzătoare, mersul cu motorul de teren este perfect pentru așa ceva. Există mai multe trasee pe care aceștia le pot experimenta, în trecut aici organizându-se chiar și concursuri de hard enduro. Cred că nu a existat dată să merg acolo și să nu văd măcar un grup de pasionați enduro.

Pescuit. Pentru cei ce preferă să se relaxeze într-o manieră mai liniștită, Poiana Mărului găzduiește şi multe locuri unde pasionații de pescuit își pot încerca abilitățile pentru a prinde caras, păstrăv, clean sau oblete.

Camping. Dacă îți dorești să petreci doar un weekend într-un loc aflat departe de agitația nebună a orașelor, poți pur și simplu să te bucuri de statul în cort în unele dintre zonele special amenajate pentru așa ceva. De asemenea, poți alege să-ți amenajezi cortul chiar la coada lacului, însă de obicei acolo campează cei mai mulți oameni și uneori ajungi să asculți o combinație de trei stiluri diferite de muzică în același timp.

Fie că mergi pentru un weekend sau pentru mai multe zile, că stai cu cortul sau la o pensiune, că ție îți place să citești sau eşti pasionat de enduro, nu uita să te bucuri de liniștea și starea de bine pe care nu ai cum să nu o resimți într-un asemenea loc.

Ana-Maria POPESCU