Caransebeşenii protestează la Reşiţa


În cursul zilei de miercuri, 28 martie, aproximativ 50 dintre cei 198 de angajaţi ai Hidroelectrica – Sucursala Caransebeş au protestat în faţa Sălii Polivalente din Reşiţa, aflată în vecinătatea Prefecturii şi Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Nemulţumirile lor, ne-a spus Nicolae Aurariu, liderul Sindicatului „Sincron” Caransebeş şi secretar general al Sindicatului HIDROSIN, sunt legate de faptul că se doreşte listarea la Bursă a 10 la sută din acţiunile Hidroelectrica, lucru stabilit prin HG Nr. 38/2012. Mai mult, a mai declarat Nicolae Aurariu, există informaţii conform cărora se doreşte continuarea procesului de privatizare până la cedarea pachetului majoritar de acţiuni. Acest fapt e în detrimentul interesului naţional, deoarece afectează siguranţa Sistemului Energetic, iar cu angajaţii Hidroelectrica se va întâmpla exact ceea ce s-a întâmplat cu cei ai altor societăţi privatizate, adică îşi vor pierde locurile de muncă.

„Dacă societatea va încăpea pe mâinile unei firme care nu urmăreşte decât profitul, pe acei patroni nu-i va interesa ca instalaţiile să fie modernizate, retehnologizate şi supravegheate de un număr suficient de oameni, cu calificarea necesară”, a spus Nicolae Aurariu.

Tot în cursul zilei de miercuri, o delegaţie a sindicaliştilor i-a înmânat prefectului o petiţie care conţinea toate doleanţele lor. Protestul s-a desfăşurat în faţa tuturor Prefecturilor din judeţele unde există sucursale ale Hidroelectrica, iar în data de 4 aprilie sindicalişti din toată ţara vor merge la Bucureşti, pentru a picheta sediul Ministerului Economiei şi Comerţului.

Sonia BERGER