Caransebeşenii îşi vândură scump pielea


caransebes craiova 2
FC Caransebeş – CS Universitatea Craiova 1-2 (1-1)
În şaisprezecimile Cupei României, FC Caransebeş a întâlnit joi, 25 septembrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, în tribunele căruia au luat loc peste 2.000 de spectatori, pe CS Universitatea Craiova, echipă care dă semne de revigorare în Liga I.
Dacă primele două faze de poartă au aparţinut caransebeşenilor, Suru executând două lovituri libere în minutele 2 şi 5, prima ocazie adevărată şi-au trecut-o în cont craiovenii, în minutul 6, când Ferfelea a prins un şut excelent de la 20 de metri, portarul caransebeşean Coca respingând se sub bară, în corner. Lovitura de colţ l-a lovit în picior pe Herghelegiu, aflat la 6 metri de poarta caransebeşeană, de unde a ricoşat în braţele lui Coca.
Gazdele au ripostat în minutul 10, când Artean l-a lansat în adâncime pe Ologu, care, de la 14 metri, a încercat să devieze din prima, însă mingea s-a dus pe lângă stâlpul din dreapta al porţii craiovene.
Scorul a fost deschis în minutul 19, atunci când Ferfelea, aflat pe aripa stângă, a şutat puternic de la 20 de metri, la semiînălţime, mingea deviată de Goşa păcălindu-l pe portarul caransebeşean Coca.
Replica gazdelor a venit imediat, în minutul 24 Negoescu, angajat în adâncime, rămânând singur cu portarul Straton, acesta a plonjat, reuşind să-l blocheze, însă mingea a ricoşat la Lupu, care venea lansat, extrema caransebeşeană trimiţând în plasă pe lângă portarul craiovean.
Oaspeţilor le-a fost anulat un gol în minutul 38, când, în urma unui corner de pe dreapta, balonul a traversat tot careul, ajungând la Ferfelea, care a şutat din voleu, la colţul lung, peste Coca, însă tuşierul era cu fanionul sus.
Ultima fază a primei reprize a aparţinut caransebeşenilor, în minutul 42 Ologu plecând de la mijlocul terenului şi avansând spre poarta olteană, şutul său de la 20 de metri trecând razant cu transversala.
În partea a doua, craiovenii şi-au creat mai multe ocazii, prima prin Ivan, al cărui şut de la 18 metri, din minutul 47, deşi puternic, a fost pe direcţia portarului, astfel că goal-keeper-ul gazdelor a reţinut balonul. Peste două minute, Varga, aflat pe partea stângă, a trimis o centrare înşelătoare, Coca deviind în corner, de sub bară, în ultimul moment. În minutul 52, Herghelegiu a expediat o torpilă de la 25 de metri, însă Coca s-a întins şi a reuşit să respingă balonul de lângă bară.
În minutul 67 s-a petrecut o fază controversată, atunci când Lupu a intrat mai tare la Madson, intervenţie în urma căreia „centralul” Marian Balaci i-a arătat al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, stârnind furia tribunelor.
La doar două minute după această fază, Ferfelea a expediat un şut puternic de la 18 metri, lângă bară, în dreapta lui Coca, acesta văzându-se nevoit să scoată balonul din plasă.
De menţionat că, din minutul 80, gazdele au evoluat în 8 jucători de câmp, ca urmare a accidentării lui Suru, care s-a văzut nevoit să părăsească terenul.
În minutul 82, oaspeţii au avut o fază prelungită de atac pe partea dreaptă, mingea a juns la Ferfelea, care, de la 18 metri, a trimis-o parcă cu mâna în vinclul drept al porţii caransebeşene, însă Coca s-a întins miraculos şi a reuşit să respingă. În minutul 85, Băluţă a luat o minge de pe stânga, a avansat spre centru, şutul său bun de la 20 de metri fiind respins în lateral de Coca.
Artean putea să aducă egalarea în minutul 88, când a recuperat o minge la centrul terenului, a avansat, însă, talonat de un adeversar, s-a grăbit să şuteze de la 20 de metri, balonul trecând alături de ţintă.
În minutul 89 a fost rândul oaspeţilor să-şi treacă în cont o ocazie de gol, în urma unei faze petrecute în careul caransebeşean, în care Băluţă şi Brancu au tras pe rând la poartă, în învălmăşeala creată, fundaşii caransebeşeni reuşind să îndepărteze pericolul.
Cea mai mare ocazie de gol a partidei s-a consemnat în minutul 90, atunci când Manea a pătruns în careu pe partea stângă, a trecut de portarul Straton şi, rămas cu poarta goală, e adevărat, în unghi, a pierdut un timp, permiţându-i lui Acka să intervină şi să scoată din faţa liniei porţii,
La final, întregul stadion a aplaudat evoluţia favoriţilor, care, la rândul lor, le-au întors aplauzele.
„A fost un meci specific de Cupă, în care echipa considerată cu şansa a doua, adică noi, FC Caransebeş, am încercat să ne ridicăm la nivelul Universităţii. Pe alocuri cred că am reuşit, cu doi oameni în minus – un eliminat şi un accidentat – am avut o ocazie uriaşă de a marca, plus câteva faze fixe pe care puteam să le fructificăm. Dar, chiar şi dacă marcam în minutul 90, sunt convins că Universitatea, cu doi oameni în plus, ar fi câştigat după cele două reprize de 15 minute. Eu consider că azi noi am arătat publicului nostru superb – încă o dată trebuie să ne scoatem pălăria în faţa lui, a fost admirabil, ca întotdeauna –, am arătat oamenilor că avem dorinţă şi tot timpul echipa noastră va dori să câştige… În Cupă ne-am îndeplinit obiectivul, cei din conducerea clubului ne-am trasat ca obiectiv să aducem o echipă din prima ligă la Caransebeş şi, iată, am jucat cu Universitatea. […] Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, pentru că dacă o facem riscăm să plătim şi până la urmă nu am bani de dat pe la comisii, am bani să iau lapte pentru copilul meu. Dacă vorbesc despre Marian Balaci s-ar putea să nu mai am bani de pampers pentru copil. Însă nu arbitrii ne-au pierdut meciul nouă azi… Universitatea a fost echipa mai bună. Dacă eram zece contra zece, nu se ştie…”, a spus după meci antrenorul formaţiei caransebeşene, Sorin Bălu.
„Din punctul nostru de vedere, noi ne-am atins obiectivul. Astăzi am şi folosit mai mulţi băieţi care jucaseră mai puţin până în momentul de faţă şi am reuşit să mergem mai departe în Cupa României. E adevărat că a fost un joc cu emoţii, aş putea să spun chiar mari emoţii pentru noi în ultimele minute, dar de aceea e şi foarte frumoasă Cupa României… Vreau să-i felicit pe caransebeşeni, pentru că, chiar şi în momentul în care au rămas în inferioritate numerică, au făcut o partidă foarte bună din punct de vedere tactic şi era cât pe ce să şi fie răsplătiţi pe final de joc”, a declarat tehnicianul craiovean Emil Săndoi.
FC Caransebeş: Coca, Lupu, Manea, Barbu, Goşa, Făiniş (min. 46, Săulescu), Negoescu (64, Gafiţa), Artean, Ologu, Buşu, Suru; rezerve: Bujor, Muscă, Dicu, Dârvaru. Antrenor, Sorin Bălu.
CS Universitatea Craiova: Straton, Acka, Frăsinescu, Velcovici, Ferfelea, Băluţă, Ivan (56, Rocha), Herghelegiu, Dănănae, Varga (64, Bancu), Madson (73, Pleşan); rezerve: Brac, Valskisin, Avrămia. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.
A arbitrat la centru Marian Balaci, din Dr. Tr. Severin, asistat la cele două linii de Marius Bălan şi Doru Lucaciu, ambii din Cluj.
Sorin ROGOZ
sorin balu 1
emil sandoi 1