Caransebeşeanca Loredana Ohâi – numărul 1 în Caraş-Severin


Judoka de la C.S. Energetica din Caransebeş a fost desemnată cea mai bună sportivă a judeţului în 2010

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a dat publicităţii, la sfârşitul anului trecut, clasamentul celor mai buni sportivi ai Caraş-Severinului în 2010, pe primul loc situându-se judoka Loredana Ohâi, de la Clubul Energetica din Caransebeş. Anul trecut a fost pentru ea cel mai bun din întreaga carieră, tânăra obţinând medalia de bronz la Campionatele Europene de Judo pentru Juniori, competiţie desfăşurată în Bulgaria, iar pe plan naţional – locul I la juniori şi locul II la tineret. Pe locul IV în Topul primilor 10 sportivi ai judeţului o regăsim şi pe Iuliana Popescu, originară din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, reprezentând însă Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, iar pe poziţia a V-a – pe Liliana Danci, legitimată la CSM Reşiţa – CSŞ Caransebeş. În Topul antrenorilor, pe primul loc se situează Ion Radu, de la Energetica, iar pe treapta a treia a podiumului, antrenorul federal Cristian Dragomir. (S. Rogoz)

Caransebeşul are motive de satisfacţie pe plan sportiv. Aceasta deoarece topul celor mai buni sportivi ai judeţului Caraş-Severin în anul 2010 are ca lider o reprezentantă a municipiului de pe Timiş şi Sebeş. An de an, s-a ambiţionat, iar în 2010 a dat lovitura. Loredana Ohâi, de la Energetica din Caransebeş, a obţinut anul trecut, după cum chiar ea spunea, cele mai bune rezultate din întreaga ei carieră. Eforturile sale, sacrificiile făcute, au dat roade, şi judoka Loredana Ohâi a fost încununată regină a sportului cărăşean în 2010. Tânăra a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene de Judo pentru Juniori, competiţie desfăşurată la Samokov, în Bulgaria. „Pe plan internaţional, am câştigat trei etape de Cupă Europeană şi medalia de bronz la Europene. Pe plan naţional, am obţinut locul I la juniori şi locul II la tineret“, spune Loredana. Sportiva este componentă a Centrului Olimpic de la Cluj-Napoca, ceea ce a făcut ca ea să stea foarte mult timp departe de casă. „2010 a fost primul an în care am fost doar de două ori la Caransebeş, a fost foarte greu, dar părinţii şi sora mea au tot venit pe la mine şi m-au susţinut.“ Loredana Ohâi intră, în 2011, în ultimul an la categoria junioare, şi spune că vrea să muncească foarte mult şi să obţină medalia de aur la Campionatele Europene, după bronzul de anul trecut, dar şi o clasare pe podium la Campionatul Mondial.

Iuliana PopescuClasamentul întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin şi dat publicităţii în 30 decembrie 2010 mai are în componenţă încă două sportive din Caransebeş. După judo, în ierarhia celor mai valoroşi sportivi şi-au făcut apariţia şi două atlete. Iuliana Popescu, originară din Caransebeş, reprezentând acum Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, ocupă locul 4 în Top Sport Caraş-Severin 2010. Cele mai bune performanţe interne ale Iulianei în 2010 au fost medalia de argint la Campionatele Naţionale de Atletism în sală, în proba de 800 de metri, precum şi medalia de bronz la aceeaşi competiţie, dar la 1.500 de metri. Iuliana Popescu lucrează ca antrenor la Catedra de atletism a Clubului Sportiv Şcolar din Caransebeş. În topul sportivilor o mai regăsim, pe locul 5, şi pe Liliana Danci, legitimată la CSM Reşiţa-CSS Caransebeş, medaliată cu aur la Campionatul Naţional, în proba de 3.000 de metri obstacole – tineret, şi medaliată cu argint în aceeaşi probă, dar la senioare.

DJST Caraş-Severin a alcătuit, ca în fiecare an, şi un clasament al antrenorilor. Pe podium se află doi caransebeşeni. Ion Radu, de la Energetica, fiind desemnat antrenorul anului în Caraş-Severin. Acesta este antrenorul de judo care a pregătit-o mulţi ani pe Loredana Ohâi şi a ajutat-o în ascensiunea sa. Pe treapta a treia a podiumului antrenorilor se află antrenorul federal de atletism Cristian Dragomir, care are meritul de a fi format la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş un nucleu foarte bun de atleţi şi, de asemenea, tehnicieni tineri, care îi calcă pe urme şi pregătesc cu profesionalism generaţiile viitoare de sportivi.

Sorin ROGOZ