Bani falşi, scoşi pe piaţă la… Piaţa din Caransebeş


Un grup de persoane care, în 9 decembrie, comercializau produse agroalimentare în Piaţa Centrală din Caransebeş, au sesizat poliţiştii cu privire la faptul că un cetăţean cu identitate necunoscută a cumpărat diferite produse plătind contravaloarea acestora cu bancnote de câte 50 de lei, primind rest. Ulterior, comercianţii au constatat că bancnotele primite par a fi false. În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti, s-a reuşit identificarea suspectului, care, la vederea poliţiştilor, a luat-o la fugă, însă a fost imobilizat. La verificarea documentelor de identitate, s-a constatat că e vorba despre un bărbat de 30 de ani, din Lugoj.

Cazul a fost preluat de lucrătorii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Caraş-Severin. În urma percheziţiilor corporale şi domiciliare, au fost găsite peste 50 de bancnote de câte 50 de lei, ce prezentau caracteristicile unor bancnote falsificate. Întreaga cantitate de bani şi obiectele găsite la domiciliul bărbatului, ce au ajutat la falsificarea banilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş, care a dispus interdicţia acestuia de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. Pe numele lui a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monedă, înşelăciune şi deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori. (C. Senco)