Buzunarele caransebeşenilor nu vor suferi în 2018


Reuniţi recent în şedinţă extraordinară, consilierii locali caransebeşeni au aprobat hotărârea prin care se modifică unele impozite şi taxe, la nivelul municipiului, pentru anul 2018.

Conform declaraţiilor primarului Felix Borcean, modificarea nu se adresează persoanelor fizice, în cazul lor impozitele şi taxele rămânând neschimbate, ci se referă strict la cele privitoare la autovehiculele de mare tonaj, care au fost aliniate cerinţelor Codului Fiscal. „Automat, şi noi, ca şi administraţie locală, trebuie să le modificăm. În rest, taxele şi impozitele rămân aceleaşi pe care le-am votat în prima jumătate a anului, aşa că buzunarele oamenilor nu vor avea de suferit, din acest punct de vedere”, a mai spus edilul.

Felix Borcean a adăugat că aceeaşi hotărâre prevede şi o serie de reglementări referitoare la impozitele şi taxele pe clădiri. „În ceea ce priveşte faţadele acestora, pe viitor se pare că va trebui să fim mai intransigenţi cu proprietarii de clădiri ale căror faţade nu sunt tocmai îngrijite, şi sunt multe astfel de imobile în Caransebeş. Ne vom concentra şi pe această problemă anul viitor, astfel încât aceşti proprietari să fie constrânşi să aducă aceste faţade la un aspect modern, aşa cum îi stă bine unui municipiu”, a declarat primarul Caransebeşului.

Bianca METEŞ