Administraţia nu mai are bani


În cadrul unei recente conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat că militează în continuare pentru descentralizarea bugetului de stat. Vicepreşedintele liberal a spus că, dacă alocă bani pentru Sănătate, Învăţământ şi Protecţie socială, Guvernul Ponta poate remedia greşelile guvernării PDL. „Cred că membrii Guvernului Ponta trebuie să gândească o rectificare bugetară care să aibă în vedere Educaţia, Sănătatea şi Administraţia publică locală. Procentual, absorbţia fondurilor europene este mare. Marea majoritate a primăriilor şi consiliilor judeţene sunt într-o situaţie financiară grea. Spitalele au nevoie de bani. Noi încercăm acum să îl reînfiinţăm pe cel de la Bozovici. Cred că toate acestea sunt măsuri ce trebuie luate pentru o bună guvernare”, a spus Sorin Frunzăverde.

Preşedintele Consiliului judeţean a mai declarat că din teritoriu vor pleca spre centru propuneri de rectificări. „Vom face propuneri Guvernului, ca să remedieze erorile de construcţie bugetară ale fostei guvernări. În momentul de faţă, forul central funcţionează după bugetul structurat de Boc, anul trecut. Acest subiect este unul deosebit de important”, a adăugat liderul liberal.

În ceea ce priveşte situaţia din Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a spus că judeţul are nevoie de bani pentru achitarea datoriilor şi pentru infrastructură. „Numai datoria Consiliului judeţean se ridică la zece milioane de lei”, a conchis Frunzăverde.

Sonia BERGER