Buget suplimentat la Caritas


Consiliul Local Caransebeş continuă să sprijine proiectul „Centrul de îngrijire medicală şi asistenţă socială la domiciliu”, derulat de Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara. Astfel, aleşii municipali au aprobat recent suplimentarea sumei de 9.628 de lei, alocată în luna ianuarie, cu încă 21.032 de lei, pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile celor doi asistenţi medicali.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele vârstnice singure, cele vârstnice cu dizabilităţi şi aflate în situaţii de dependenţă, persoanele cu handicap, precum şi cele cu nevoi de recuperare pe termen lung.

Serviciile medicale oferite în cadrul proiectului „Centrul de îngrijire medicală şi asistenţă socială la domiciliu Caransebeş” constau în consultaţii medicale, asigurarea şi administrarea de tratament medicamentos, controlul simptomelor şi al durerii şi educarea şi îndrumarea pacientului şi a familiei cu privire la igiena ce se impune, în funcţie de suferinţa acestuia.

În ceea ce priveşte serviciile sociale asigurate prin acest proiect, ele se referă la ajutor material şi financiar, în funcţie de posibilităţile fundaţiei, acordarea de ajutor la cumpărături sau în activităţile zilnice, precum şi de sprijin la deplasarea în interiorul şi exteriorul locuinţei.

Scopul acestor servicii este acela de a reduce riscul de marginalizare şi excluziune socială pentru persoanele beneficiare.

Sonia BERGER