Buget rectificat pozitiv la Caransebeş


În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali caransebeşeni au aprobat o rectificare de buget pozitivă, ca urmare a încasărilor din venituri proprii, precum şi cotele defalcate din impozitul pe profit realizat de agenţii economici din municipiu. În acest sens, administraţia locală intenţionează să finalizeze lucrările la internatul Liceului „Dacia”, situat pe Str. Tribunalului, la acest obiectiv fiind terminat deja acoperişul şi lucrându-se în prezent la termoizolaţii, la schimbarea ferestrelor şi – lucru care nu s-a mai făcut de o bună bucată de vreme – va fi schimbat în întregime mobilierul. În acest sens, a fost majorat capitalul social al SC „Cazare şi servicii şcolare”, în vederea finalizării lucrărilor la acest internat.

„Totodată, la rectificarea de buget au mai fost alocaţi bani pentru transfer şi subvenţii către majorarea de capital a Societăţii «Transal Urbis», care are în obiectul de activitate şi transportul în comun din Caransebeş, astfel încât licitaţia pentru autobuzele care se vor achiziţiona în municipiu să fie făcută prin această societate, în vederea recuperării TVA-ului din achiziţionarea acestor autovehicule, o sumă care va fi un balon de oxigen necesar pentru această societate”, a declarat primarul Marcel Vela.

În cadrul aceleiaşi rectificării de buget, s-au mai făcut o serie de alocări de sume, care cresc bugetul municipiului Caransebeş, în sensul în care compartimentul de specialitate – Serviciul de Impozite şi Taxe şi Direcţia Economică şi-au făcut bine treaba până în prezent şi au obţinut aceste rezultate frumoase, ne-a mai informat primarul municipiului Caransebeş.

Totodată, lucrările care nu au putut fi realizate, datorită vremii sau traficului greu care a traversat oraşul până la redeschiderea Şoselei de centură, respectiv lucrările de reparaţii capitale la Calea Severinului, Calea Orşovei şi la Străzile Libertăţii, Tribunalului, Horia şi Nicolae Bălcescu, vor fi amânate pentru primăvara anului viitor, sumele de bani pentru acestea fiind deja prevăzute şi păstrate în vederea acestor investiţii.

Sonia BERGER