,Bombă” dezamorsată la Automotive Wiring System


Adresa înaintată de sindicatul societăţii Automotive Wiring System din Buchin şi filiala judeţeană a Confederaţiei Cartel Alfa conducerii societăţii a primit răspuns favorabil. Potrivit lui Marian Apostol, liderul Cartel Alfa, peste câteva zile va avea loc o întâlnire între toţi factorii responsabili, prilej cu care se va încheia un protocol, în care să fie stabilită data începerii negocierii Contractului Colectiv de Muncă. ,,Nu vreau să creadă cineva că am vrut neapărat să declanşăm conflictul de muncă. Vrem doar negocierea şi semnarea în condiţii amiabile a Contractului Colectiv de Muncă, apoi înregistrarea lui la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale”, ne-a declarat Marian Apostol (foto).

După ce primele discuţii au fost purtate în luna iunie a.c., imediat după constituirea sindicatului societăţii, sindicaliştii i-au suspectat pe membrii din conducerea întreprinderii de cabluri electrice auto de intenţia de tergiversare a negocierii şi semnării documentului. ,,În data de 22 noiembrie, am înaintat conducerii o Adresă în care am arătat că, în cazul în care până cel târziu în următoarele 48 de ore nu încep negocierile, există premisele declanşării conflictului de muncă. Noi ne dorim ca societatea să funcţioneze, dar fără ignorarea unor obligaţii şi plata corectă a serviciilor efectuate”, a mai adăugat Apostol.

La ora actuală, sindicatul de la Automotive numără aproximativ 900 de membri, în condiţiile în care, în urmă cu câteva luni, la înfiinţare, avea 29.

Carmen SENCO