Belgienii nu vin niciodată cu mâna goală la Slatina-Timiş


Recent, Gheorghe Roma, primarul comunei Slatina-Timiș, s-a întors din Belgia, de la Geel, localitate înfrățită de peste 20 de ani cu comunitatea cărășeană, acolo unde a avut loc o  acțiune de promovare a tradițiilor din Banatul Montan. În același timp, edilul a dus o campanie de ajutorare a sistemului românesc de sănătate.

La Geel – ne-a spus Gheorghe Roma –, se organizează, de ani buni, un târg culinar, denumit „Ziua Restaurantului Românesc”, unde se prepară produse româneşti, iar familiile belgiene fac donații în bani şi alimente, unele chiar pentru comuna Slatina-Timiş. „Au fost prezenți peste 600 de localnici din Geel și s-a adunat suma de 12.000 de euro. Aceşti bani vor fi investiți în modernizarea Centrului medical din comună, hotărâre luată împreună cu Ioan Suru, preşedintele Asociaţiei de Ajutor Mutual Slatina-Timiş, cel care se ocupă de Centrul medical. El m-a însoţit în Belgia și am convenit ca fondurile să fie donate în cadru festiv, la sfârşitul lunii martie, când belgienii vor fi oaspeții noștri la «Crosul Primăverii», manifestare pe care o organizăm în fiecare an”, a mai spus Gheorghe Roma.

În urmă cu doi ani, comunitatea belgiană a donat slătinenilor o autoutilitară pentru stins incendii, pentru ca de această dată să achiziţioneze o autoutilitară pentru intervenții rapide, pe care o vor aduce cu ocazia apropiatei lor vizite în România.

Bianca METEŞ