Belgienii au construit un parc la Peştere


În cadrul unui proiect derulat între comuna Constantin Daicoviciu şi Ambasada Belgiei la Bucureşti, un grup de 7 tineri au vizitat localitatea cărășeană pentru a realiza un proiect privind amenajarea unui Parc al copiilor în satul Peştere.

Tinerii liceeni şi studenţi din capitala Belgiei, Bruxelles, cu vârste cuprinse în 17 şi 22 de ani, au fost parteneri într-un proiect care a avut rolul de a stimula viaţa în echipă, de a lucra împreună, de a realiza lucruri frumoase pentru cei din jur. Proiectul a fost iniţiat de administrația comunei, fiind coordonat de prof. învăţământ preşcolar Delia Marioara Boambeş, alături de agenţii de turism care îşi desfăşoară activitatea la Centrul de Informare Turistică din Zăgujeni, în parteneriat cu Ambasada Belgiei la Bucureşti.

Tinerii belgieni au fost întâmpinaţi de reprezentanţii administraţiei locale şi ai Consiliului local, alături de numeroși cetăţeni ai comunei. După primirea oficială la sediul Primăriei, oaspeţii au fost cazaţi la Pensiunea Creştină „Apa Vie”, proprietatea familiei Roy şi Melania Olsen.

Încă de a doua zi, tinerii oaspeţi, alături de tineri din localitatea Peştere, au trecut la implementarea proiectului. Astfel, în prima fază ei au curăţat terenul, apoi au demarat lucrările de betonare a unei alei care asigura accesul la locul de joacă, cât şi la terenul de fotbal amenajat în spatele parcului. Mare a fost bucuria copiilor și a tinerilor, după montarea gardului, a toboganului, balansoarului şi a băncilor, când zona a prins viaţă şi totul arăta foarte frumos. Inclusiv localnicii au fost încântaţi, lăudând iniţiativa „constructorilor”.

După finalizarea proiectului, în prezenţa părintelui paroh Sorin Alexe, a avut loc sfinţirea şi inaugurarea Parcului copiilor. Cu această ocazie, fiecare tânăr belgian a primit din partea autorităţilor locale un act de cinstire şi un suvenir.

Mădălina DOMAN