Bazarul din Caransebeş, în „haină” nouă


La mijlocul săptămânii trecute, în prezenţa primarului Marcel Vela, a city-managerului municipiului, Nicolae Borcean, a viceprimarului Cornel Galescu, a reprezentanţilor serviciilor Primăriei, printre care Luminiţa Verdeş, şeful Srviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, dar şi a numeroşi cetăţeni şi comercianţi, a avut loc deschiderea Bazarului din Piaţa Centrală Agroalimentară, după ce acesta a fost supus unor lucrări de modernizare şi reabilitare. Astfel, a fost schimbată învelitoarea şi s-au executat lucrări de termoizolare, dar în acelaşi timp şi de estetizare, aşa încât noul spaţiu să fie mai primitor, atât pentru cumpărători, cât mai ales pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea aici.

„Vom continua cu amenajarea culoarelor de trecere şi schimbarea mobilierului, dar cea mai importantă investiţie în acest bazar va fi un panou fotovoltaic, care va asigura independenţa energetică a incintei, astfel încât acest panou să producă energie electrică, energie ce va alimenta utilaje care vara vor produce aer condiţionat şi iarna căldură, astfel încât toată lumea care vine în acest bazar să găsească aici un ambient plăcut şi civilizat” a declarat Marcel Vela.

Primarul municipiului a mai spus că acest bazar este o şansă pentru cei care, de 15-20 de ani, îşi desfăşoară activitatea aici. Fie că sunt şomeri proveniţi din rândurile Caromet-ului sau militari disponibilizaţi, ei au găsit în piaţa din Caransebeş o resursă, o soluţie pentru a începe o activitate privată, comercială, pentru a-şi înjgheba o mică firmă, un business de familie, iar acest bazar le oferă această şansă, creând locuri de muncă şi începând să fie un reper important în tot ceea ce ţine de comerţul din zona Caransebeş.

În bazar, care are o lungime de 110 metri şi o lăţime de 10 metri, îşi desfăşoară activitatea 28 de agenţi economici. Investiţia făcută în modernizarea şi reabilitarea clădirii se ridică la suma de 250.000 de lei (2,5 miliarde de lei vechi), realizată din venituri proprii ale Pieţei Gugulanilor, în acest caz de la bugetul local nefiind alocat niciun leu.

Ştefan ISAC