Bază sportivă de un milion de euro la Ezeriș


Ca urmare a implementării unui proiect transfrontalier în valoare de două milioane de euro, în care partea română este reprezentată de Primăria comunei Ezeriș și Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, iar cea sârbă de Primăria Zrenjanin și Clubul Sportiv Petlic Zrenjanin, în următorii doi ani, în localitatea cărășeană se va construi o bază sportivă în suprafață de 34.000 de metri pătrați, cu o tribună de 500 de locuri.

Partea română va beneficia de suma de 1,078 milioane de euro, din care 893.000 revin Primăriei, în sarcina căreia cad investițiile în ceea ce privește terenurile și spațiile de cazare, iar AJF Caraș-Severin va beneficia de 185.000 de euro pentru a-i investi în competițiile sportive care se vor derula aici. La prezentarea proiectului, care a avut loc la Sala Polivalentă din Reșița, au fost prezenți primarul comunei Ezeriș, Ioan Rusu, președintele AJF Caraș-Severin, Viorel Lolea, și reprezentanți ai Primăriei orașului Zrenjanin.

„Consider că la nivelul comunei noastre este necesară construirea unei baze sportive de care se pot folosi nu doar cetățenii din Ezeriș, ci și cei din comunele învecinate și, de ce nu, din orașele care se află în apropiere. Orele de sport pentru copii au început să fie tot mai rare, iar în aceste condiții o colaborare cu antrenori specializați pe diferite ramuri sportive – atletism, fotbal, handbal, tenis – ar putea duce la dezvoltarea capacităților acestor tineri care, la un moment dat, ar putea reprezenta cu cinste Caraș-Severinul la diverse competiții naționale sau internaționale. Eu îmi doresc să avem și o echipă de handbal în zonă, de fotbal, un club de atletism, să avem și sprijinul comunelor învecinate – Brebu, Zorlenț sau Fârliug –, într-un parteneriat firesc pentru promovarea zonei și a localităților noastre. În final, după ce va fi implementat acest proiect, cred că va fi ceva frumos și benefic pentru toată lumea“, a declarat primarul comunei Ezeriș, Ioan Rusu.

„Suntem foarte optimiști, deoarece avem un punctaj aproape de maxim în obținerea finanțării pentru acest proiect, de aici și asocierea dintre AJF și Primăria Ezeriș. Foarte grea va fi realizarea primei baze, după care experiența ne va ajuta foarte mult în realizarea altor proiecte de acest gen. Putem spune că proiectul se dorește a fi un răspuns la nevoia de sport din județul nostru“, a declarat și Viorel Lolea, președintele AJF Caraș-Severin.

Viitoarea bază sportivă de la Ezeriș va fi dotată cu un teren de fotbal de dimensiuni normale, terenuri de handbal și de tenis de câmp, o bază pentru recuperare și fitness, la care se adaugă 30 de locuri de cazare și sală de mese pentru sportivi, pentru cei care vor dori să facă sport într-o bază modernă.

Sorin ROGOZ