Baschetbaliştii de la „C.D. Loga”, la înălţime!


La sfârşitul săptămânii trecute, în Sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa a avut loc, pentru al doilea an consecutiv, competiţia memorială Cupa KEBS, la baschet. Întrecerea a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Liceul Teoretic „Traian Vuia” şi Adrian Bălteanu, şi a găzduit sâmbătă, 21 februarie, meciurile din grupe, iar duminică, 22 februarie, semifinalele şi finala.

La competiţie au participat şase echipe masculine, de la instituţii de învăţământ din Caraş-Severin, care au fost împărţite în două grupe: Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reşiţa, Colegiul Naţional „Mircea Eliade“ Reşiţa şi Liceul Tehnologic Bocşa în Grupa I, iar Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării“ Moldova Nouă şi Colegiul Naţional „C.D. Loga“ Caransebeş în Grupa a II-a.

Echipa Colegiului Naţional „C.D. Loga“ a obţinut rezultate meritorii, după multă muncă, ajungând pe locul II. Comparativ cu anul precedent, echipa a urcat două trepte în ierarhie, datorită ambiţiei şi pregătirii intense. Rezultatele au fost mulţumitoare – dar este loc şi de mai bine –, băieţii câştigând cu 63-27 cu Liceul Tehnologic „Clisura Dunării“ Moldova Nouă şi fiind învinşi, 51-36, de Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa, în grupe. Semifinala de duminică a fost de partea lor, ei impunându-se cu 37-36 în faţa Liceului Teoretic „Traian Vuia“ Reşiţa. În finală, au fost însă învinşi de Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, cu 52-34.

Din lot au făcut parte, însumat, în cele două zile de competiţie, 11 elevi ai Colegiului, ghidaţi, atât spiritual, cât şi în teren, de cei doi profesori coordonatori, Floarea Pascal şi Florin Bistrian.

Daniel Gagiu, Septimiu Dinulică, Alexandru Petcoviciu, Timotei Lala, Andrei Seracin, Ivan Hodovici, Octavian Stoica, Ionuţ Miculescu, Ovidiu Vîrban şi Edward Jura l-au avut, în aceste două zile, ca mentor pe Cristian Blaj, coleg şi căpitan de echipă. Totodată, el este cel care a înscris ultimul coş în meciul cu elevii liceului din Moldova Nouă şi a marcat cele mai multe puncte.

Băieţii au „rupt” nu doar terenul, ci şi inimile fetelor aflate în tribună. În final, echipa s-a întors acasă învingătoare pentru noi, plină de încredere şi deja pregătită pentru o nouă provocare.

Anitta Alexandra PELIN

Colegiul Naţional „C.D. Loga“ Caransebeş