„Banatul” a încheiat sezonul cu o înfrângere


În cadrul etapei cu numărul 22 a Diviziei A1, ultima din sezonul regulat, disputată sâmbătă, 14 martie, Volei Club Banatul Caransebeş a evoluat în deplasare, la Ştiinţa Explorări Baia Mare, echipă aflată la mijlocul clasamentului. Meciul era important pentru gugulani deoarece, dacă s-ar fi întors cu un punct din Maramureş, ei şi-ar fi consolidat poziţia a noua, una care le-ar fi oferit posibilitatea de a întâlni un adversar mai accesibil în play-out.

Primul set s-a disputat într-o notă de echilibru, încheindu-se cu scorul de 25-23 în favoarea băimărenilor. În actul secund, unul spectaculos din punct de vedere al evoluţiei scorului, caransebeşenii au condus chiar şi cu 12-8, însă maramureşenii au revenit, la un moment dat a fost egalitate la 18 şi apoi la 22, pentru ca în final gazdele să se impună cu 31-29.

Setul al treilea a fost adjudecat fără probleme de gugulani, cu scorul de 25-13. Din păcate, în actul al patrulea ei nu au mai repetat figura frumoasă din setul anterior, astfel că băimărenii au închis tabela de marcaj la 25-20.

În aceste condiţii, Banatul Caransebeş va juca în play-out cu VCM LPS Piatra Neamţ, după sistemul 3 din 5, cu trei meciuri pe terenul gugulanilor, dacă situaţia o va impune. Conform calendarului, primele două partide se vor desfăşura în zilele de 21 şi 22 martie, în Sala „Victoria” din cartierul Pipirig. (O. Voicu)