Bac 2010


Emoţii mari pentru tinerii care în aceste zile susţin „Examenul de maturitate”! La Caransebeş şi Oţelu Roşu, candidaţii din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat, care au participat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, au susţinut primele probele scrise şi anume testul la limba şi literatura română, în 28 iunie, iar marţi, cei care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale au avut proba la limba maternă. Miercuri, 30 iunie, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului, iar în 2 iulie va avea loc proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

În municipiul Caransebeş au fost organizate două centre de testare, primul dintre acestea fiind constituit la Liceul Pedagogic ,,C.D. Loga” pentru elevi de la instituţia de învăţământ în cauză, Liceul Teoretic „Traian Doda” şi Seminarul Teologic ,,Ioan Popasu”. La Grupul Şcolar de Transporturi Auto îşi susţin Bacalaureatul şi tinerii de la Grupul Şcolar Forestier, iar în cadrul Grupului Şcolar Industrial Construcţii Maşini a fost constituită o subcomisie de evaluare pentru candidaţii care au urmat cursurile instituţiei de învăţământ similare din Oţelu Roşu.

Astfel, la Centrul de Evaluare Nr. 441 au participat la prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat toţi elevii înscrişi pe liste, şi anume 248, dintre care 102 elevi de la Liceul Teoretic „Traian Doda”, 125 de la Liceul Pedagogic ,,C.D. Loga” şi 22 de elevi de la Seminarul Teologic ,,Ioan Popasu” din Caransebeş.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16-20, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevazută în perioada 6-7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen-limită data de 8 iulie.

Liviu DINU