Ba da, ba nu, în Consiliul local


Consilierii locali caransebeşeni s-au reunit, săptămâna trecută, în şedinţă de îndată, proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi vizând aprobarea cofinanțării de 2 la sută pe care municipalitatea trebuie să o suporte pentru fazarea proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin”, şi o rectificare a bugetului local și a listei de investiții, prin introducerea unui obiectiv nou – compartimentarea bazinului de la ștrand, care se ridică la suma de 525.000 de lei.

Primul proiect a fost votat în unanimitate, valoarea cofinanțării fiind de 852.593,58 lei, din care au fost plătiţi deja 651.459,46 lei.

Cel de al doilea punct aflat pe ordinea de zi a stârnit controverse între consilierii PSD şi cei liberali, social-democraţii afirmând că, dacă tot sunt bani, ei ar trebui folosiţi pentru reparații la școli, şi nu pentru strand. Replica viceprimarului Marius Isac a fost scurtă: „Reparațiile la școli se fac prin Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare, iar investiția de la ștrand este cu totul altceva”.

În final, consilierii social-democrați s-au abținut, însă proiectul de hotărâre a fost aprobat, cu cele zece voturi ale aleşilor liberali, care deţin majoritatea în acest for. (S. Berger)