Au apărut „Reflecţiile didactice” ale Mariei Frenţiu 1În cadrul Cercului metodic al profesorilor de limba și literatura română din Caransebeș s-a lansat recent cartea intitulată „Reflecţii didactice”, apărută la Editura David Press Print din Timișoara. Autoarea, Maria Frențiu, profesor al Colegiului Național „Traian Doda”, propune o viziune particulară asupra unor laturi ale practicii didactice, împărtășind colegilor din experiența muncii la clasă. Viziunea asupra tematicii abordate a orientat activitățile spre dimensiunea importantă a valorilor, atât de necesară în societatea contemporană. Volumul conține metode și strategii didactice de utilizat în cadrul orelor de literatură, în diferite momente ale lecției.
În secțiunea „Anexe” apar fotografii ale unui instrument educațional, termometrul inteligenței și al memoriei, inițiat de profesoară și realizat de Laura Gander, bibliotecara colegiului caransebeșean, precum și texte scrise de elevi din clasele a IX-a A și a X-a D, ce oferă un feedback al muncii didactice.
Conf. univ. doctor Florina-Maria Băcilă de la Universitatea de Vest din Timișoara apreciază munca profesoarei de la Colegiul Național „Traian Doda”: „Conceput cu dăruire și profesionalism, volumul impresionează prin caracterul constructiv al abordării, reprezentând un ghid util pentru munca la clasă, în special pentru profesorii aflați la debutul carierei didactice, dar și, concomitent, pentru toți cei dornici de cunoașterea și de aplicarea unor noi perspective analitice necesare dezlegării atâtor enigme care așteaptă dincolo de cuvânt”. (B. Meteş)


Un gând despre “Au apărut „Reflecţiile didactice” ale Mariei Frenţiu

Comentariile sunt închise.