Asfalt cu miile de tone, la Caransebeş


În şedinţa de la sfârşitul lunii trecute, conducerea Formaţiei de Întreţinere şi Reparaţii Drumuri le-a prezentat consilierilor locali caransebeşeni raportul de activitate privind programul de asfaltări în perioada iulie 2016 – iulie 2017.

Conform documentului, în luna iulie a anului trecut au fost efectuate lucrări de reparaţii la carosabil (trasee de gaz) pe străzile Gavril Ivul, Pavel Chinezu, Antoniu Sequens şi George Buitul, însumând 165,7 de tone, precum şi operaţiuni de plombare a carosabilului pe străzile Cpt. Iancu Temeş, Târgului, Racoviţei, Calea Orşovei şi în cartierul Nord, în total 28,8 tone.

În august, s-a reparat carosabilul (trasee de gaz) pe străzile Gavril Ivul, Antoniu Sequens şi George Buitul – 102 tone, au fost plombate străzile George Coşbuc, 1 Mai, Sarmisegetuza – 22,7 tone, şi s-au turnat 103,6 tone de covor asfaltic pe Str. Horea.

În luna septembrie a fost turnat covor asfaltic pe străzile Gral. M. Trapşa şi C.D. Loga (blocuri), în total 284,5 tone.

În octombrie s-au efectuat lucrări de plombare pe străzile Cazărmii şi Mihail Kogălniceanu, precum şi la Cinematograful Luna – 14,3 tone, au fost asfaltate străzile Racoviţei (parţial) şi Grădinilor, precum şi parcarea Spitalului municipal, în total 90 de tone, şi au fost plombate şi amenajate parcări pe străzile Rapsodiei, Luţă Ioviţă şi Ştefan Velovan – 152,5 tone.

Ultima lună în care s-a lucrat anul trecut a fost noiembrie, atunci când a fost amenajată parcarea de pe Str. Ţarinei – 65,6 tone, s-a reparat carosabilul pe Str. Cazărmii, s-au executat plombări pe Str. Dâlmei, în total 23,8 tone, şi s-a turnat covor asfaltic pe Str. I.G. Duca – 53,4 tone.

Activitatea a fost reluată în luna aprilie a acestui an, când au fost plombate străzile Cpt. Iancu Temeş, Decebal, Cetăţii, M. Halici şi Romanilor – 36,3 tone, s-au asfaltat Piaţa Dragalina şi aleile din Parcul Teiuş, în total 345 de tone, şi au fost amenajate staţiile de autobuz situate pe Calea Timişoarei şi Calea Severinului – 35,4 tone.

În luna mai au fost plombate străzile Decebal, Romanilor şi Mihail Sadoveanu – 10 tone, în iunie a fost asfaltată calea de acces spre Centrul Social de la Jupa, în total 135,5 tone, iar în luna iulie s-au turnat 653 de tone de covor asfaltic pe străzile Racoviţei, Romanilor şi Cetăţii, precum şi pe aleile Alunişului şi Grădiniţei.

Mădălina DOMAN