Protestele care au validat golul…


Protestele care au validat golul…

CF Bihorul Beiuş – CS Scorilo-Autocatania Caransebeş 0-1 (0-1)

Vineri, 19 noiembrie, echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania a disputat în deplasare meciul contând pentru etapa a XIII-a a Seriei a V-a a Ligii a III-a, cu Bihorul Beiuş. Şi, chiar dacă în prima repriză gazdele întâlnirii au fost mai periculoase, până la urmă cei care au marcat au fost caransebeşenii, care au punctat prin Neagu. Trebuie spus că, în prima fază, arbitrul asistent a semnalizat poziţia de ofsaid în care se afla atacnatul ,,driverilor” din Balta Sărată, pentru ca mai apoi, la protestele vehemente ale oaspeţilor, să revină asupra deciziei şi să valideze golul. (S. Rogoz)

Reprezentanta Caransebeşului în Liga a III-a la fotbal, CS Scorilo-Autocatania, a disputat vineri, 19 noiembrie, în cadrul etapei cu numărul XIII, în deplasare, meciul cu Bihorul Beiuş. Gazdele au început mai bine meciul, având două posibilităţi de a înscrie încă din startul partidei. Astfel, în minutul 4, cea mai mare ocazie a gazdelor a venit după o ieşire greşită a lui Vulpescu, Trip a rămas singur în careu, cu toată poarta în faţă, dar în lateral, a trimis spre poartă, Românu a respins până la Morar, care a şutat puternic în bară, de unde mingea a revenit în teren, lovindu-l pe Românu în ceafă, în cele din urmă fiind reţinută de Vulpescu, nu fără emoţii, însă. Cea de a doua ocazie s-a petrecut în minutul 6, când, după o acţiune prelungită a gazdelor, Popa a rămas singur cu Vulpescu, dar a preferat un şut în forţă de la 16 metri, puţin lateral-dreapta, mingea ducându-se puţin peste poartă.

Gazdele şi-au continuat ofensiva, iar în minutul 19 Agiurgiaei – care se afla într-o poziţie evidentă de ofsaid, nesemnalizată de a arbitrul linie – a reuşit să întoarcă o minge la 18 metri de poarta apărată de Vulpescu, de unde acelaşi Morar a şutat mult peste transversală. O altă ocazie a gazdelor a venit în minutul 22, după un corner bătut bine de acelaşi Morar, însă fundaşul central Nihoc a şters mingea cu capul, aceasta scurgându-se pe lângă poarta caransebeşeană.

Minutul 31 a adus şi prima ocazie a oaspeţilor. După o lovitură liberă de la 35 m, lateral-dreapta, bine executată de Bucure, fundaşii gazdelor au respins cu dificultate în corner. Lovitura de colţ a fost executată pe colţul lung, de unde Filimon a recentrat, iar Neagu a reluat cu latul în poarta apărată de Odobasianu. În prima fază, arbitrul de linie Octavian Trenca i-a semnalizat centralului poziţia de ofsaid în care se găsea marcatorul golului, Neagu, însă, după protestele îndelungate ale oaspeţilor, acelaşi arbitru asistent a revenit, recunoscându-şi greşeala şi validând golul: 0-1. În următoarele minute, gazdele au practicat un joc dur, astfel că, în minutul 45+2, Silaghi a văzut al doilea ,,galben”, după o intrare tare, din spate, la Filimon.

Se poate spune că repriza a doua a început abia în minutul 61, moment în care putem nota o prima ocazie, venită după o lovitură liberă executată bine de pe partea stângă, Şt. Bălan centrând în careu, dar fundaşul gazdelor, Nihoc, a respins din faţa atacantului Tică, proaspăt intrat în teren. În minutul 67, acelaşi Tică a câştigat un duel aerian cu fundaşii adverşi, l-a deschis pe partea stângă pe Bucure, acesta a întors mingea către centrul careului, de unde Văcărescu a reluat în forţă, însă mult peste transversală. În minutul 75 putem nota o dublă ocazie în dreptul ,,driverilor” din Balta Sărată: Văcărescu a şutat în Odobasianu, dintr-o situaţie de unul la unul cu portarul advers, după care tot el a revenit, a întors mingea la marginea careului, de unde Ţimbota a tras puternic, cu piciorul stâng, dar încă o dată goal-keeper-ul gazdelor a fost la post, respingând mingea. În minutul 79, după ce a recepţionat o diagonală foarte bună de la Şt. Bălan, Neagu a scăpat singur spre poarta gazdelor, dar a şutat în portarul Odobasianu. Ultima fază notabilă s-a petrecut în minutul 80, când, după o acţiune proprie, R. Dumitru a trimis un şut-centrare, Odobasianu a respins slab în faţă, atacantul caransebeşean Tică a ajuns târziu, portarul gazdelor revenind şi reţinând mingea.

Până la finalul meciului, în minutul 90+4, când arbitrul de centru al partidei, Cristian Braşovean, a pus capăt partidei, mingea s-a disputat undeva între cele două careuri.

„Sunt mulţumit de angajamentul jucătorilor, în condiţiile în care echipa-gazdă a practicat un fotbal destul de dur, la limita regulamentului”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Ion Ibric.

CF Bihorul Beiuş: Odobasianu, Silaghi, Nihoc, Cobârzan, Toma, Popa (Şerb), Morar, Trip, Vanca (Toader), Drule (Borza), Agiurgiaei (Higyed); rezerve: Iftimovici, Sârb, Ţurcanu. Antrenori: Octavian Blaj, Adrain David.

CS Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Ştefănuţ (R. Dumitru), Moga, Românu, R. Costachi, Şt. Bălan, Filimon (Tică), Bucure, Ţimbota, Neagu (Vireag), Văcărescu (Lepa); rezerve: Laitin, Ov. Bălan, Dăbuleanu. Antrenori: Ion Ibric, Petre Bona.

A arbitrat la centru Cristian Braşovean, asistat la cele două linii de Octavian Trenca şi Alexandru Cerei – toţi din Cluj-Napoca.

Observator, Zaharia Ciev (Timişoara).

În etapa a XIV-a, programată vineri, 26 noiembrie, vor avea loc meciurile: Naţional SebişTimişoara SA II; Becicherecul MicMillenium Giarmata; Autocatania CaransebeşSânnicolau Mare; CFR SimeriaBihorul Beiuş; Termo Dr. Tr. SeverinACS Recaş; FC HunedoaraŞcolar Reşiţa; Luceafărul Oradea şi Gloria CTP Arad stau.

.

Clasament Liga a III-a – Seria 5

1 Luceafărul Oradea 13 10 2 1 29 10 32
2 FC Hunedoara 11 7 3 1 20 7 24
3 Autocatania Caransebeş 11 5 4 2 12 6 19
4 A.C.S. Recaş 11 5 3 3 18 13 18
5 Unirea Sânnicolau Mare 11 5 3 3 14 9 18
6 Naţional Sebiş 11 5 1 5 11 12 16
7 Termo Dr. Tr. Severin 11 4 3 4 15 15 15
8 CFR Simeria 11 3 5 3 19 13 14
9 Gloria CTP Arad 12 4 2 6 18 19 14
10 C.S.M. Şcolar Reşiţa 12 3 4 5 8 17 13
11 Millenium Giarmata 11 2 5 4 15 21 11
12 F.C. SA II Timişoara 11 2 4 5 14 18 10
13 Bihorul Beiuş 11 2 1 8 11 30 7
14 Becicherecul Mic 11 1 2 8 7 21 5