Aparat de radiologie ultramodern la Spitalul BoraRecent, prin proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în municipiul Caransebeș”, spitalul de pe strada Eftimie Murgu a fost dotat cu un aparat Luminos dRF Max, tehnologie de top ce permite efectuarea întregii game de radiografii clasice, digitale și examinări radioscopice. În plus, aparatul este dotat cu o masă care se poate coborî foarte aproape de sol, permițând poziționarea facilă a pacienților imobilizați în căruț sau a celor supraponderali, fără a fi necesar transferul acestora, ne-a informat Primăria Caransebeş.
„Încă o dovadă că ne preocupă faptul să oferim pacienților care vin la spital, de data aceasta vorbim de Bora, toate condițiile pentru a beneficia de analize de imagistică medicală cu aparatură de ultimă generație. Aici, la Bora, Primăria, cu sprijinul Consiliului Local, a investit peste 300.000 de lei pentru a amenaja spațiul unde să fie amplasat acest aparat. Vorbim despre consolidarea imobilului, refacerea pardoselilor la minimum 20 de centimetri pentru asigurarea cerințelor producătorului aparatului de imagistică, recompartimentări interioare inclusiv instalațiile aferente, tencuieli interioare și exterioare armate, planșeu peste parter și, nu în ultimul rând, lucrări de ecranare împotriva radiațiilor”, a declarat primarul Felix Borcean.
Noul aparat de la Bora a costat peste 1,5 milioane de lei. Acum este în faza de autorizare CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare), urmând să fie pus în funcțiune imediat după obținerea avizelor necesare.
Proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în municipiul Caransebeș”, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, are un buget total de 39,4 milioane lei.
Bianca METEŞ