Apă și cultură la Băuțar


Primăria Băuțar a depus două proiecte la Guvern. Unul dintre acestea, în valoare de 10 milioane de lei, vizează introducerea apei curente în mai multe localităţi din comună. Viitoarea reţea va avea o lungime de aproximativ 40 km şi va deservi satele Băuţar, Bucova şi Cornişor. „Proiectul a fost depus pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi urmează licitaţia pe SEAP. Lucrările vor putea demara după desemnarea câştigătorului”, ne-a informat Romulus Barbescu, primarul comunei.

Cel de al doilea proiect se referă la reabilitarea Căminului Cultural din Băuţarul de Sus, respectiv aducerea la standarde moderne a așezământului.

În perioada următoare – a mai spus edilul –, administrația locală va putea derula şi alte lucrări de interes, deoarece comuna Băuţar face parte din Grupul de Acţiune Locală „Ţara Gugulanilor”, care reuneşte 12 comune şi oraşul Oţelu Roşu. Fiecărei localități i se va aloca o anumită sumă de bani, iar în ceea ce privește comuna Băuţar, Romulus Barbescu spune că destinaţia acestora se va stabili abia după ce vor fi primiți, în funcţie de sumă şi de priorităţi.

Bianca METEȘ