Avem Plan operativ. Să vină iarna!


La mijlocul săptămânii trecute a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural, în cadrul căreia a fost aprobat Planul operativ de acţiune pe perioada iernii 2017-2018, pe reţeaua de Drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin care sunt administrate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, prin Secţia Drumuri Naţionale Caransebeş şi Secţia Drumuri Naţionale Orşova.

Prezentarea acestui plan a fost făcută de şeful Secţiei Caransebeş, Ioan Boba, care a făcut cunoscut faptul că, din acest sezon, pe Drumurile naţionale nu se va mai acţiona cu nisip, ci numai cu sare şi cu materiale chimice ecologice. „Nu ne vom mai aproviziona cu nisip, îl vom folosi pe cel existent în stocuri din anii trecuţi, apoi vom renunţa. Se va interveni numai cu sare şi clorură de calciu. De asemenea, pentru o bună supraveghere şi organizare a acţiunilor de prevenire şi combatere a poleiului şi înzăpezirii drumurilor, au fost organizate la nivel judeţean 12 baze de deszăpezire şi patru puncte de sprijin“, a declarat acesta.

În ceea ce priveşte situaţia materialelor necesare deszăpezirii şi a utilajelor,  sunt prevăzute pentru acest sezon 8.706 tone de sare, 48 de tone de clorură de calciu şi 64 de tone de nisip, 16 utilaje multifuncţionale cu lamă şi răspânditor, 45 de autobasculante cu lamă şi răspânditor, 16 încărcătoare şi, în cazul situaţiilor deosebite, fiecare secţie primeşte o autofreză, un autogreder, o macara, un remorcher şi câteva tractoare de mare capacitate. (M. Doman)