Apa și canalizarea, probleme arzătoare la Caransebeș! 2


Conducerea administrativă a municipiului s-a întâlnit recent cu reprezentanții societăților Hidroconstrucția și Aquacaraș, pentru a avea o discuție referitoare la stadiul lucrărilor care se efectuează acum în Caransebeș, orașul fiind brăzdat de la un capăt la altul de șanțuri și movile de pământ. Explicația dată de reprezentanții celor două firme în privința stagnării lucrărilor pe Str. Mihai Viteazu are în vedere vestigiile medievale descoperite în centrul orașului, care îngreunează introducerea rețelelor de apă și canalizare în această zonă.

„În cazul acestora, legea este extrem de strictă, ceea ce frânează foarte mult continuarea lucrărilor în această zonă. Ne-am pus cu toții de acord în ceea ce privește continuarea acestor lucrări, urmează să discutăm cu Adrian Ardeț, directorul Muzeului Județean din Caransebeș, cum putem să depășim acest impas”, a declarat primarul Felix Borcean.

Cu aceeași ocazie, s-a vorbit și despre lucrările de pe alte străzi, printre care și Tudor Vladimirescu, care ar fi trebuit finalizate încă de luna trecută. „Cei de la Hidroconstrucția au solicitat permise de spargere pentru Str. Teiuș 2, pentru Aleea Grădiniței și Aleea Alunișului. Am acceptat această cerere cu promisiunea constructorului de a finaliza alte tronsoane executate de ei. Ne-au promis că în următoarea săptămână asfaltează străzile Racoviță și Decebal, iar Tudor Vladimirescu se estimează că va fi finalizată până la sfârșitul lunii octombrie”, a mai spus Felix Borcean.

Referitor la situația cu care se confruntă cetățenii care locuiesc la Modulele ACH, despre care ziarul nostru a relatat recent, respectiv canalizarea din acea zonă, soluția identificată este legată de un schimb de terenuri între Primărie și Hidroconstrucția. „În ceea ce privește implementarea proiectului de apă și canal în zona Blocurilor ACH, acolo există o problemă legată de un schimb de terenuri pe care îl propune Hidroconstrucția. Au făcut și o solicitare în acest sens, conform căreia, în schimbul terenului de circa 11.000 de metri pătrați din zona respectivă, ar dori să primească un teren în apropierea unui curs de apă, pentru a realiza o balastieră. Urmează să mai discutăm, nu am identificat un astfel de teren”, a adăugat primarul municipiului Caransebeș.

Sonia BERGER


2 gânduri despre “Apa și canalizarea, probleme arzătoare la Caransebeș!

Comentariile sunt închise.