17 biserici din judeţ şi-au sărbătorit hramul la Sfântul IlieMiercuri, 20 iulie, la praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, Banatul de Munte a îmbrăcat veșmânt de sărbătoare.
Praznicul a început încă de marți, 19 iulie, la Mănăstirea Vasiova din Bocșa, unde a fost prezent şi PS Lucian, Episcopul Caransebeșului.
De asemenea, Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş şi-a cinstit cel de-al doilea hram, oferit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în data de 12 septembrie 2010, ne-a informat Episcopia Caransebeşului.
Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul este și ocrotitorul celor două schituri ce se află pe Muntele Semenic și pe Muntele Mic. Pe munții Banatului de Munte Sfânta Liturghie a fost săvârșită, în ziua hramului, de către delegații PS Lucian.
Încă 13 biserici din Eparhia Caransebeșului şi-au sărbătorit hramul: Băuțarul Inferior, Băuţarul Superior, Bucoşniţa, Marga şi Valea Timişului din Protopopiatul Caransebeş, Bogâltin, Luncaviţa, Mehadia, Pătaş şi Pârvova din Protopopiatul Băile Herculane, Oravița Română, Coronini şi Milcoveni din Protopopiatul Moldova Nouă.
Ştefan ISAC