Apă la Zlagna şi drumuri reabilitate în toată comuna Turnu Ruieni


O mai veche dorinţă a lui Petru Harambaşa, primarul comunei Turnu Ruieni, finalizarea alimentării cu apă a gospodăriilor din Zlagna, singurul sat care nu beneficiază de o asemenea utilitate, s-ar putea împlini în 2015, sau cel puţin aşa speră edilul.

În toamna anului trecut, administraţia locală a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar la sfârşitul anului s-a primit pentru proiectarea lucrării prima tranşă de bani, în sumă de 38.000 de lei. Conform declaraţiilor primarului Petru Harambaşa, lucrarea – care presupune patru kilometri de conducte pentru apă – va fi scoasă la licitaţie pe SEAP şi, dacă nu vor fi probleme, se estimează că proiectul va fi finalizat până la sfârşitul anului.

Tot pe agenda de prioritatăţi a edilului comunei Turnu Ruieni se află şi reabilitarea a 12 kilometri de drumuri comunale. „Modernizarea străzilor laterale din toate localităţile aflate în administrarea noastră intră pe lista priorităţilor din 2015. Vom încerca să obţinem o finanţare europeană, dar mai întâi trebuie să vedem cum arată noul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2015-2020, pentru a cunoaşte care sunt opţiunile de finanţare pentru mediul rural“, a mai spus Petru Harambaşa. (M. Doman)