Am întâlnit oameni minunați


De-a lungul vieții întâlnești tot felul de oameni, unii indiferenți, alții dornici să-ți fure căciula, dar alții cu sufletul deschis, atât de deschis, încât rup parte din el și îl oferă celor asemenea lor.

Mulți pot spune că au întâlnit în jur indiferență sau au auzit oamenii plângându-se de nedreptate și, cu toate acestea, nu poți spune că în jur sunt doar uscături, oameni pe care i-ai ajutat nu numai o dată, ci de mai multe ori, dar care uită să-ți vadă chipul, sau te observă doar dacă mai au nevoie de un sprijin, sau cel mult îți aruncă un zâmbet fals, pentru că, de-a lungul vieții, este imposibil să nu întâlnești și oameni minunați, oameni care îți vor fi alături fără niciun interes. Uscăciunea din ființa unora nu mai are nicio vâlvătaie în fața minunăției ființelor calde, cu suflet curat.

Eu mereu îmi amintesc cu drag și respect de profesorii mei, acei oameni învățați de la care puteai culege izvoare de nestemate. Alții poate își amintesc cu respect și recunoștință de un medic pe care l-au întâlnit într-un moment de cumpănă și le-a salvat viața fără nicio pretenție. Unii poate își amintesc cu prețuire de un preot care i-a ajutat în urcușul duhovnicesc, sau de un zidar, sau de un tâmplar. Cu toții ne amintim cu duioșie și dragoste de părinții noștri, de bunici, de străbunici sau de un prieten.

E plin de oameni minunați pe care i-ai întâlnit pe drumul vieții tale, trebuie doar să-ți amintești de ei. Ei sunt aceia care te-au ajutat la un moment-dat să te înalți, să îți întinzi aripile și să zbori spre visul tău. Ei sunt cei ce au ajutat, îndrumat și corectat. Ei sunt cei ce au salvat și au înălțat.

Uscăturile ce înoată fără rost, întinzând undița în năvodul tău, sau rocile acelea indiferente ce alunecă și ele pe lângă tine pe cărarea vieții n-au nicio însemnătate când tu ai întâlnit pe drum oameni deosebiți, oameni ce sfințesc tot ceea ce ating.

Pădurea de uscături nu poate acoperi parfumul brazilor niciodată, așa că poți spune cu mâna pe inimă că de-a lungul călătoriei tale prin viață ai întâlnit oameni minunați.

Ana-Cristina POPESCU