Alin Artimon: „Eu îmi doresc să avem cât mai multe meciuri, pentru a ne atinge obiectivul pe teren”


conf presa 2.jpg conf presa 11.jpgJoi, 26 februarie, conducerea clubului FC Caransebeş a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost prezentate achiziţiile făcute în intersezon şi obiectivele echipei pe termen scurt, dar şi în perspectiva ocupării unui loc onorabil la sfârşitul actualei ediţii de campionat.

Până în acest moment – şi cred că e destul de greu să se mai modifice ceva –, alături de cei care au rămas în lotul nostru, am reuşit să adăugăm 13 jucători în care noi credem, 13 jucători care au fost aduşi pentru a ne realiza obiectivul imediat, acela de salvare de la retrogradare, şi unul pe termen lung – de ridicare a nivelului jocului şi al locului în clasament”, a spus antrenorul Alin Artimon.

Toţi cei nou-veniţi – Horia Popa (FC Braşov), Alin Roman (CS Metalul Reşiţa), Florian Pârvu (FC Costuleni – Republica Moldova), Alexandru Boştină (FC Olimpia Satu Mare), Ciprian Dinu (FC Botoşani), Ovidiu Stoianof (CSU Craiova), Adrian Pascal (CS Metalul Reşiţa), Constantin Stoica (CS Metalul Reşiţa), Cristian Birăescu (FC Atletic Brad), Marius Tomozei (FC Costuleni – Moldova), George Cotigă (CS Mioveni), Ionuţ Stancu (liber de contract), au declarat că se simt bine la Caransebeş şi că sunt hotărâţi să pună umărul la salvarea echipei de la retrogradare, unii afirmând chiar că şi-ar dori să evolueze şi în continuare la Caransebeş dacă proiectul pe termen lung al conducerii clubului se dovedeşte viabil. Printre cei transferaţi se numără şi Alex Birău, de la Poiana Câmpina, însă acesta nu a fost prezent la conferinţă.

După cum se vede, toţi gândesc la fel, e ceea ce am stabilit împreună chiar din prima zi şi chiar mă bucur că declaraţiile noilor-veniţi seamănă între ele. Atunci când ne-am reunit, în data de 7 ianuarie, înaintea tuturor celorlalte echipe, am căutat să inoculăm, şi nouă, staff-ului, şi jucătorilor, un lucru clar – suntem o echipă care avem obiectiv, şi asta stă înaintea oricărui alt interes personal sau de grup. Faptul că declaraţiile au semănat între ele îmi confirmă că, în perioada aceasta lucrurile sunt foarte clare, cel puţin din acest punct de vedere. Sunt convins că alături de ei, în condiţiile în care suntem sănătoşi, în care avem linişte şi ne respectăm fiecare partea lui de obligaţii, lotul actual de jucători poate duce liniştit obiectivul la îndeplinire, fără a fi nevoie ca o echipă sau alta să se retragă şi să punem puncte pe care să nu le câştigăm pe teren. Eu îmi doresc să continue şi Câmpina (ulterior, am aflat că echipa şi-a anunţat retragerea din campionat – n.r.), şi Tărlungeniul, să se răzgândească şi Corona Braşov, să avem cât mai multe meciuri, iar cei care nu au crezut în grupul acesta să vadă că ne putem atinge obiectivul pe teren”, a mai spus Alin Artimon.

În etapa a XVI-a a Seriei a II-a a Ligii a II-a, programată sâmbătă, 28 februarie, FC Caransebeş ar fi trebuit să se deplaseze la Poiana Câmpina, însă, din datele pe care le deţinem în momentul de faţă, se pare că această echipă şi-a anunţat la FRF retragerea din campionat.

Sorin ROGOZ