Alarme false cu coronavirus la CaransebeşMarţi, 25 februarie, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, Adrian Cican, a declarat că în cursul zilei şase persoane s-au prezentat la unitatea medicală pentru a fi evaluate în cazul unei eventuale contaminări cu coronavirus, ele venind din zone apropiate de cele 11 focare decretate în Italia.
Dintre acestea, trei – o familie cu copil – au fost trimise la Maciova, unde se află în carantină la domiciliu, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul altei persoane, în timp ce altele două așteptau să fie evaluate de medicii de la Urgență.
„Bărbatul a fost evaluat, nu are simptome, nu are febră, nu tușește, am vorbit cu șeful de la Compartimentul Primiri Urgenţe şi se merge pe varianta izolării la domiciliu. Două persoane pe care trebuie să le evaluăm au venit tot din Italia, nu din zona carantinată, au venit acasă pe la Vama Nădlac, de frica coronavirusului. Oamenii au intrat încă de duminică în România și au venit de bunăvoie la spital. Conform procedurii, luăm acea fișă de interviu, vedem de unde sunt, cum sunt, medicul evaluează cazul, după care se declanșează procedura în funcție de starea cetăţeanului. Dacă e cazul de carantină totală, îi ducem în locația stabilită de Primărie, dar nu a fost cazul până acum”, a mai spus Adrian Cican.
Managerul unităţii medicale a mai adăugat că la spital au fost sporite măsurile de siguranță, accesul în interior fiind restricționat. (B. Meteş)