Accident cumplit la Bucova


O femeie în vârstă de 43 de ani şi nepoţii care o însoţeau au fost spulberaţi duminică dimineaţă de pe marginea Drumului Naţional 58, la ieşirea din satul Bucova, comuna Băuţar, spre Oţelu Roşu. Victima mergea împreună cu nepoţii ei – o fată de 13 ani şi un băiat de 11 ani – spre biserica din sat. La un moment dat, grupul celor trei a fost izbit de un autoturism ce venea dinspre Haţeg. Impactul a fost nimicitor, cei trei fiind  aruncaţi la distanţă de locul producerii accidentului. Femeia a intrat direct în comă, iar cei doi copii s-au ales multiple răni şi fracturi. La faţa locului a sosit un echipaj SMURD şi maşini de ambulanţă de la Oţelu Roşu şi Caransebeş. Copiii răniţi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Caransebeş iar cei de la SMURD au încercat să resusciteze femeia, dar, din păcate, pentru ea nu s-a mai putut face nimic.

Şoferul care a produs tragedia este din judeţul Timiş şi are 82 de ani. El venea cu autoturismul dinspre Haţeg, cauza probabilă a accidentului fiind aceea că bătrânul a adormit la volan.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc accidentul. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. (B. Meteş)