A intrat dihonia între taximetrişti


Taximetriştii din Caransebeş au început să se certe, şi asta din cauză că, dintre cei 265 de oameni care prestează aceste servicii, 220 lucrează în baza unor contracte încheiate cu cele şase dispecerate de pe raza municipiului, ceilalţi 45 efectuând taximetrie în afara legii. Prin urmare, reprezentanţii Camerei Taxi din Caransebeş au cerut în scris Administraţiei locale reducerea numărului de taximetre în municipiu. Analizând problema, consilierii au ajuns la concluzia că vina pentru această stare de lucruri e împărţită între cele două tabere. (C. Senco)

Între taximetriştii din Caransebeş a început cearta. Motivul? Dintre cei 265 de taximetrişti, 220 lucrează în baza contractelor de prestări servicii încheiate cu cele şase dispecerate existente, restul de 45 efectuând acest serviciu în afara legii. În consecinţă, Cristian-Marian Neghină, preşedintele Asociaţiei Camera Taxi din Caraş-Severin, Filiala Caransebeş, a solicitat în scris Consiliului Local şi Primăriei Caransebeş reducerea numărului de taximetre pe raza municipiului. Luând în dezbatere acest subiect, consilierii au ajuns la concluzia că vina e împărţită, pentru că o parte dintre taximetriştii care circulă ilegal au încercat să încheie contracte cu dispeceratele, dar s-au lovit de opoziţia acestora. Mai mult, există dovezi că o parte dintre taximetrişti nu şi-au achitat încă taxa de 10 lei pentru prelungirea autorizaţiei taxi pentru anii anteriori.

În acest caz, legislativul local a hotărât că se vor anula toate autorizaţiile de taximetrie care, până la data de 15 martie, nu vor îndeplini următoarele condiţii: plata la zi a taxei de prelungire a autorizaţiei taxi anuale, şi afilierea la un dispecerat autorizat. Această din urmă obligaţie dă posibilitatea taximetriştilor care nu au reuşit să încheie contracte cu vreun dispecerat să-şi constituie unul. De asemenea, consilierii au mai stabilit că toate autorizaţiile de taxi să fie preschimbate într-un nou format până la data de 15 aprilie, urmând ca, de a doua zi, cele nepreschimbate să fie anulate.

Carmen SENCO