PNL, la ceas de sărbătoare


În urmă cu 26 de ani, într-o zi de sâmbătă, 6 ianuarie 1990, un grup de seniori liberali s-au întâlnit la ora 10, pe strada Armenească, nr. 13, din Bucureşti şi au hotărât reînfiinţarea Partidul Naţional Liberal, redactând Statutul şi toate documentele de renaștere a partidului care a marcat în bine destinul României.

Astfel că, în 15 ianuarie, prin Decizia Civilă Nr. 4 a Tribunalului Municipiului București, Partidul Naţional Liberal reapare oficial în viața politică românească.

Acum se poate vorbi ore în șir, se pot scrie mii de pagini despre ce înseamnă a fi liberal. Însă, dincolo de cuvinte, azi nu voi spune decât că liberalismul înseamnă încrederea oamenilor în viitor, iar PNL a reprezentat întotdeauna o doctrină distinctă din acest punct de vedere. Este un alt mod de a gândi, de a vedea oamenii şi lucrurile, o altă modalitate de a scrie o istorie.

PNL înseamnă valori şi principii care au făcut şi fac diferenţa, cu programe pentru ţară şi proiecte pentru oameni.

În urmă cu 26 de ani, mulţi tineri optimişti şi romantici, care acum au părul alb, au venit lângă acei seniori inimoși şi s-au înscris în PNL, dorind să schimbe în bine România.

Pentru că ianuarie este lună aniversară pentru noi, vă invit astăzi pe cât mai mulţi să veniţi în Partidul Naţional Liberal care – dincolo de a fi o organizaţie politică – este o stare de spirit.

Partidul Naţional Liberal este testamentul înaintaşilor noştri care au făurit România modernă, iar voi, tinerii de astăzi, îi sunteţi zâmbetul viitorului!

La mulţi ani, PNL!

Marcel Vela,

Vicepreşedinte PNL