Asfalt și pavele la Caransebeș


După ce Hidroconstrucția a reușit să finalizeze introducerea rețelelor de apă și canalizare pe porțiunea Intersecția Eroilor (BCR) – str. Nicolae Bălcescu, pe tronsonul respectiv au fost demarate și lucrările de asfaltare. Săptămâna trecută, municipalitatea a predat amplasamentul către firma care reabilitează vechiul traseu al Drumului European, întârzierea cu care a făcut asta datorându-se nerespectării termenelor angajate de Hidroconstrucția.

Cei care lucrează la rețelele de apă și canalizare au avut permise de spargere și un calendar pe care nu le-au respectat, pentru că trebuia finalizat undeva în aprilie, apoi am prelungit termenul pentru luna mai. De abia acum, în iulie, după ce a trebuit să polemizăm cu constructorul, putem spune că va fi reabilitat în întregime tronsonul Nicolae Bălcescu – Tribunalului – Horea – Libertății. De curând am predat amplasamentul constructorului care se ocupă de vechiul traseu al Drumului European. Nu era logic și nici eficient ca noi să fi asfaltat în primăvară, iar acum Hidroconstrucția să fi spart străzile proaspăt amenajate”, a declarat Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș.

Edilul e de părere că lucrările vor fi executate mai repede decât cele efectuate în cazul rețelelor de apă și canal. Urmează ca aceste lucrări să se încheie și pe Calea Orșovei, după care și această porțiune să poată fi asfaltată, iar tronsonul dintre Balta Sărată până la intersecția cu drumul care duce la Reșița să fie reabilitat la un standard normal și civilizat.

De asemenea, tot în această perioadă, în cadrul unui mai amplu program de modernizare a zonei din jurul Parcului „Gen. Ioan Dragalina”, se reabilitează trotuarele dintre Cercul Militar și Judecătorie, prin montarea unor pavele, aici urmând să fie amenajate și spații care vor încadra gazon și material vegetal.

Sonia BERGER