Caransebeşenii au înscris o… „Cupă” de goluri!


FC Caransebeş – AFCM Reşiţa 5-0 (2-0)

Meciul din Cupa României, de miercuri, 31 iulie, dintre FC Caransebeş şi AFCM Reşiţa, disputat pe stadionul din Balta Sărată, a reprezentat primul test oficial al ambelor echipe, după campania de transferuri din această vară, motiv pentru care toată lumea se aştepta la un meci echilibrat, la mijloc fiind vorba de orgoliile atât ale jucătorilor, cât şi ale conducerilor celor două formaţii. În realitate, lucrurile nu au stat chiar aşa, reşiţenii venind la Caransebeş cu nu mai puţin de 15 jucători născuţi în anii 1995 şi 1996.

Acest fapt a constituit un avantaj, însă numai în primul sfert de oră, când „mânjii” oaspeţi au zburdat pe teren, dornici de afirmare, făcând un presing extrem de agresiv în jumătatea gazdelor. Mai maturi şi mai experimentaţi, gugulanii şi-au păstrat calmul, ei deschizând scorul relativ repede, după o fază fixă. În minutul 12, Şandru a executat un corner de pe partea stângă, Artean a trimis cu capul, din plonjon, în bara din stânga a porţii apărate de Haidău, de unde mingea a ricoşat la Steop, care, cu latul, a trimis-o în poartă de la 8 metri.

Reşiţenii au avut şi ei o fază frumoasă în minutul 19, la o incursiune pe dreapta a lui Al. Ciucur, centrarea acestuia pe jos, în careu, fiind respinsă de Cioloca cu o intervenţie curajoasă. Caransebeşenii, care între timp puseseră stăpânire pe joc, maturitatea spunându-şi din plin cuvântul, au replicat imediat în minutul următor, când Artean l-a angajat excelent în careu pe Steop, însă acesta a aşteptat prea mult, iar şutul său de la 10 metri a fost deviat de un fundaş. Steop avea să-şi repare greşeala în minutul 23, când, după un corner de pe dreapta bătut de Bona, Albert a trimis cu capul în bara laterală, mingea a ajuns la Feneş, care a trimis-o în bara transversală, balonul ajungând în cele din urmă la acelaşi Steop, care, de la 6 metri, l-a trimis în poartă.

Prima fază notabilă a părţii a doua s-a consumat în minutul 64, la o pătrundere pe dreapta a lui Şandru, care şi-a făcut balonul central, însă şutul său, de la 16 metri, s-a dus peste poarta reşiţeană. În minutul 66, R. Artimon l-a agăţat din spate pe Djurovic, lovitura liberă de la 20 de metri, executată de B. Văcărescu, ducându-se peste poarta caransebeşeană.

Un minut mai târziu, scorul avea să devină 3-0, după ce Şandru a pătruns în careu pe partea dreaptă, a centrat pe jos, Artean trimiţând balonul cu latul, de la 8 metri, în plasă.

Golul a patrulea al gazdelor, din minutul 81, a fost şi cel mai spectaculos, când, după o serie de 8 pase „din prima”, care au amintit de tiki-taka făcut celebru de Barcelona, Negoescu a înscris în poarta lui Haidău. În minutul 83, Artean l-a angajat în adâncime pe Şandru, acesta, deşi tamponat de Banac, a continuat faza, şutul său pe jos, de la 10 metri, fiind respins în corner de portarul reşiţean. Lovitura de cap de pe partea stângă a fost reluată cu capul de Negoescu, mingea trecând la câţiva centimetri de poarta lui Haidău. Oaspeţii au avut o tresărire de orgoliu în minutul 86, când, după o lovitură liberă de pe partea stângă, executată periculos de Potocianu, Cioloca a reuşit să boxeze balonul dintr-un buchet de jucători.

Scorul final a fost stabilit în minutul 87, când caransebeşenii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă dictată după un henţ în careu, penalty-ul fiind transformat cu siguranţă de Şandru, care a trimis în stânga lui Haidău.

FC Caransebeş: Cioloca, R. Artimon, Firan, Albert (min. 65, Todorov), Zele (73, Vătafu), Suru, Artean, Feneş, Şandru, Steop, Bona (46, Negoescu); rezerve: Laurenţiu, Dragu, Doran. Antrenori: Alin Artimon, Sorin Gheju.

AFCM Reşiţa: Haidău, Pitaru, Voin, B. Văcărescu, Marcu, Ghiţoiu, Al. Ciucur (84, Ponoran), Banac, Iancu, Djurovic (70, Nicola), Potocianu; rezerve: Toader, Stoica, Roşca, Jemenariu, Lungu. Antrenori: Roco Sandu, Ovidiu Telescu.

A arbitrat la centru Denis Heidiner, din Hunedoara, asistat la cele două linii de Cristian Petrean şi Alin Saraol, ambii din Deva.

Sorin ROGOZ