28 de angajări directe la Spitalul din CaransebeşCa urmare a modificărilor legislative survenite odată cu instaurarea Stării de urgenţă, la Spitalul Municipal din Caransebeş au fost angajate un număr de 28 de persoane.
„Este vorba despre 20 de asistente şi opt infirmiere şi îngrijitoare, şi vom mai face angajări. Deocamdată am stopat lucrurile, pentru că Decretul prin care s-a instaurat Starea de urgenţă prevede acest lucru, angajare directă, tocmai pentru a nu apărea surprize în eventualitatea în care din personalul nostru medical s-ar îmbolnăvi şi noi să nu mai putem face faţă situaţiei, pentru că nimeni nu va veni să se angajeze în perioada de criză. A fost vorba despre o angajare directă, gen primul venit, primul servit, iar când i s-au pus întrebări de către managerii de spitale, premierul Ludovic Orban a avut o atitudine corectă şi a replicat «Ce norme de aplicare în Stare de urgenţă? Dacă doriţi, un eventual interviu, în rest angajaţi şi daţi-i drumul, mai importanţi sunt pacienţii»”, a declarat Adrian Cican, managerul spitalului din Caransebeş, într-o recentă conferinţă de presă.
În ceea ce priveşte medicii din unitatea sanitară, Cican a mai spus că sunt pregătiţi pentru situaţia care se înregistrează acum la nivel naţional. „Noi am fost printre primele spitale din ţară care am făcut pregătire timp de o săptămână privind acel costum de protecţie total, cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Semenic». De asemenea, am instalat corturi, cu un scop bine determinat, aşa că nu mai intră nimeni în spitalul nostru fără să treacă prin acele corturi de triere, şi atunci, chiar dacă sunt persoane care dezinformează şi scapă la vamă, specialiştii noştri pot să suspicioneze dacă au minţit”, a mai spus Adrian Cican.
Sonia BERGER