152.500 de euro pentru „Dacia”


La Liceul Tehnologic „Dacia“ din Caransebeş a fost prezentată vineri, 11 mai, etapa a II-a a Proiectului educațional ROSE, implementat de Ministerul Educaţiei, care are ca scop oferirea de sprijin elevilor pentru creşterea ratei de promovabilitate la bacalaureat şi reducerea abandonului şcolar, şi prin care şcoala primeşte 152.500 de euro. La acţiune au participat cadre didactice de la unitatea de învăţământ, elevi, părinţi, reprezentanţi ai agenţilor economici şi ai unor ONG-uri cu care colaborează liceul, precum şi primarul municipiului, Felix Borcean.

Avem elevi cu probleme, cu părinți plecați în străinătate, elevi de etnie romă sau altă naționalitate, elevi de la sate sau cu părinți decedați, care trebuie sprijiniți. Urmează să formăm grupul-țintă pe care ne vom concentra pentru realizarea proiectului. Am discutat cu administrația locală, cu agenții economici, cu ONG-urile, cu cadrele didactice, cu părinții și elevii, astfel încât toți să punem umărul la bunul mers al proiectului. Practic, ne-am gândit la o pregătire suplimentară a elevilor cu probleme și totodată atragerea lor, astfel încât să evităm abandonul școlar, oferindu-le un mic dejun și un prânz, pentru ca elevii să poată rămâne la acea pregătire suplimentară. De asemenea, putem renova diferite săli de clasă, cantina, o bibliotecă, un laborator, sau să ne dotăm cu calculatoare, dar putem face și excursii, schimburi de experiență cu alți parteneri”, a spus directorul liceului, Florin Bogdea.

Faptul că aceste sume vin în Caransebeș este foarte important pentru comunitatea școlară. Noi putem oferi transportul acestor elevi, un microbuz suplimentar, deoarece Colegiul Național «Traian Doda» are două astfel de microbuze, iar unul putem să-l transferăm la «Dacia». De asemenea, putem pune la dispoziție cantina Primăriei, până se va renova cea a liceului, dar suntem deschiși și la orice alte propuneri pe care le primim de la conducerea liceului”, a spus şi primarul Felix Borcean, el însuşi fost director al Colegiului Naţional Traian Doda”.

Bogdan NAUM