Rock la înălţime pe Platoul Cepelca


Timp de trei zile, la sfârşitul săptămânii trecute, Platoul Cepelca din Caransebeş a găzduit cea de a doua ediţie a Festivalului „Gugulan Rock”, o manifestare pe care organizatorii o vor permanentizată în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului.

Vineri şi sâmbătă au urcat pe scenă Kempes, precum şi trupele „Bucovina” din Iaşi, „Gothic” din Petroşani, cea care a fost surpriza plăcută a festivalului, „Sevi”, din Sofia – Bulgaria, „Razna” din Bucureşti, „Sonatic” şi „Poşta Mare” din Timişoara, „Indefiance” – Arad, „Invader” din Lupeni, precum şi „Arachna” din Drăgăşani. Festivalul a fost un bun prilej pentru reunirea trupei „Antares”, care a activat în Caransebeş în urmă cu 11 ani, şi care a susţinut un concert aniversar.

De-a lungul celor trei zile, pe Platoul Cepelca din Teiuş s-au desfăşurat concursuri distractive – băutul berii din pahar cu paiul, trasul de funie şi o tombolă –, sâmbătă, după concertul formaţiei „Bucovina”, organizatorii aprinzând un imens foc de tabără. Duminică au avut loc proiecţii cu secvenţe din ediţia de anul trecut a festivalului, iar Cristian Brecica, conductor de câine de avalanşă voluntar în cadrul Asociaţiei Câinii de Salvare „Gugulania” Caransebeş, a făcut o demonstraţie spectaculoasă de căutare a unei persoane „dispărute”.

A fost un festival reuşit, atmosfera a fost una frumoasă, fără incidente, şi am avut până la 400 de spectatori pe seară, ceea ce înseamnă un număr dublu faţă de ediţia de anul trecut. Noi sperăm ca la anul să fie şi mai bine, şi mai frumos”, ne-a spus Cosmin Mihuţa, membru al Asociaţiei „Gugulan Rock”, organizatoare, împreună cu Primăria municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru”, a acestui eveniment.

Bogdan NAUM