12.625 de pachete cu ajutoare alimentare au plecat spre primăriile din judeţSub coordonarea prefectului Cristian Gâfu, în prima săptămână a acestei luni a avut loc distribuirea către unitățile administrativ-teritoriale din județ a pachetelor cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat prin intermediul Guvernului României, prin Autoritatea de Management care este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
La nivel de județ, numărul pachetelor distribuite a fost de 12.625, acestea conţinând făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită şi de porc, conservă pateu de ficat de porc şi compot de fructe.
Beneficiarii finali sunt persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, am fost informaţi de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului.
Distribuirea în fiecare localitate se realizează în termen de 45 de zile calendaristice de la recepţia pachetelor cu alimente pentru beneficiarii finali din categoriile venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei, și, în continuare, în termen de 15 zile calendaristice, pentru celelalte categorii. (G. Luca)